Finalis Dewi Remaja 2018/19 yang kini bergelar pelakon, Anna Jobling tidak sangka apabila namanya tersenarai sebagai antara personaliti tempatan dengan carian tertinggi di Google, pada tahun ini.

Anna, 22, yang berada di posisi ketujuh di dalam senarai berkenaan tidak menafikan, kejayaan drama Melur Untuk Firdaus sebelum ini menjadi faktor utama namanya menjadi perhatian di media sosial.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ANNA JOBLING (@annajobling)

“Jujurnya saya terkejut apabila tersenarai di antara 10 personaliti paling banyak carian Google di Malaysia untuk sepanjang tahun 2022.

“Saya yakin carian itu adalah atas sebab-sebab positif mengenai karier. Drama Melur Untuk Firdaus banyak membantu menaikkan nama saya. Selain itu sokongan peminat dari Malaysia, Indonesia, Singapura, Brunei dan Asia Tenggara buat saya terharu,” katanya.

Bintang berdarah kacukan ini turut menambah, dia tidak pernah terfikir untuk berada pada tahap sekarang.

IKLAN

“Tersenarai dalam 10 individu paling banyak carian di Google membuatkan saya rasa lebih merendah diri kerana tak terfikir akan ada ramai individu yang melakukan carian nama saya.

“Saya rasa semua orang menggunakan carian di Google apabila mahu mendapatkan info, jadi saya berterima kasih kerana ia membuatkan saya mahu terus memberikan yang terbaik dalam karier.

“Pihak pengurusan saya, Mask Team juga telah merangka banyak perancangan berkaitan karier saya dan Alhamdulillah semuanya boleh dikatakan berjaya. InshaAllah untuk tahun 2023 ini,” katanya lagi.

IKLAN

Berusia 22 Tahun & Sertai Dewi Remaja Sehinggalah Aktif Berlakon, Nama Anna Jobling Dalam Senarai Carian Terbanyak Di Google Tahun 2022

Terdahulu menerusi data yang dikongsikan Google, carian tertinggi personaliti tempatan di Google Malaysia ialah Perdana Menteri ke-10, Datuk Seri Anwar Ibrahim, diikuti Zalina Azman.

Bekas personaliti televisyen itu mendapat perhatian susulan misteri kehilangannya sejak lebih setahun lalu didedahkan media.

IKLAN

Selain Anna dan Zalina, figura lain yang turut tersenarai dalam carta 10 teratas termasuk Nik Adam Mika dan penyanyi Yasin Sulaiman di tangga ke-10.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ANNA JOBLING (@annajobling)

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara, jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI