Penyanyi, Datin Alyah ada berkongsi satu khabar berita bersama pengikutnya menerusi akaun Instagram miliknya.

Alyah atau nama penuhnya Hasliah Abu Hasan menzahirkan rasa kerana sentiasa merakamkan lagu berunsur cinta buat peminat, sepanjang bergelar penyanyi selama 20 tahun.

Jelasnya, kebanyakan lagu yang dirakam adalah berdasarkan kepada cinta sesama manusia semata.

“20 tahun saya berjalan sebagai seorng penyanyi,Saya menyanyi lagu cinta,lagu sengsara,lagu sedih,lagu curang,lagu kecewa kebanyakan lagu lagu saya semua berunsur cinta kepada manusia.

“Dibulan ramadhan yg mulia ini saya ingin memohon kemaafan atas pengaruh yg saya bawa selama ini.Nyanyian saya menitiskan airmata kamu dan menitis kerana kasih pada manusia Bukan kerana kasih kerana Allah swt.

IKLAN

“Bukan kerana para Rasul Bukan kerana para ilmuan agama Bersalahnya saya pada kamu dan berdosanya saya pada kamu. Saya mohon ampun atas kekilafan saya selama ini dlm mengejar popularity.

“Saya la yg berdosa saya juga amat naif dan saya lah yg bersalah,” luah Alyah.

Malah penyanyi lagu Tak Mungkin Kerana Sayang ini memberikan pendirian mengenainya.

IKLAN

“Mulai saat ini saya tidak akan merakamkan lagi apa apa lagu cinta terhadap manusia lagu buat kekasih, yang akan membuatkan kamu terbuai dan lupa pada maha pencipta.

“Mohon maaf atas keputusan ini.Selamat berpuasa semua.

“Lagu terbaik yg pernah saya tulis bersama @omarkrk & @ikhwanfatanna juga hasil usaha kakak saya @ayuputeh lagu yg saya lakarkan dari hati ketika saya masih mencari jawapan dlm kehidupan saya.

IKLAN

“Perjalanan saya masih jauh semoga Allah swt bersama kita semua dan memberi redhonya.

“Sejauh mana kita mencari jawpan demi mencari bahagia sebenarnya ia ada pada diri kita sendiri hanya 1 kepercayaan Allah swt itu ada dan dia maha baik dan penyayang pada setiap hambanya. Hakikat jiwaku,” tulisnya lagi.

https://www.instagram.com/tv/CACB3GMB1Qj/?igshid=oxnbaj2ym7m6

Video: Instagram Datin Alyah

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI