Pelakon Amyra Rosli meluahkan rasa terharu atas usaha yang dilakukan peminatnya menghasilkan video dengan sentuhan kata-kata yang cukup mendalam.

Video tersebut memetik kata-kata yang pernah diucapkan pelakon itu dan membuatkannya lebih bermakna.

“Aku ingin berubah tapi aku tak tahu nak dimulakan dari mana. Sudah terlalu banyak dosa. Disebabkan leka dan alpa atas dunia yang fana, pinjaman Yang Esa. Sehingga suatu ketika itu aku rasa tidak berguna sebagai hamba. Aku ingin berubah menjadi lebih baik sehingga nanti kau melihat aku, Tuhan berbisik padamu gerakkan hati bahawa doamu juga telah dikabulkan.

IKLAN

“Ya Tuhan kami, janganlah Kau jadikan hati kami condong kepada kesesatan, sesudah Engkau beri petunjuk kepada kami. Dan kurniakanlah kepada kami rahmat dari sisi Engkau, kerana sesungguhnya Engkaulah Maha Pemberi (Kurnia) – QS Ali Imran “ 8.

“Manusia sentiasa ada salah dan dosa. Dan hati pula rapuh sifatnya dan prasangka adalah isinya. Sehingga hanya pada Allah lah tempat bersandar kita. Kerana DIA yang menciptakan kita sebagai manusia. Kerana DIA juga yang membolak balikkan hati kita. Maka janganlah berputus ada dari Rahmat-nya.

IKLAN

“Segeralah minta ampun atas segala doa. Mintalah juga padaNya agar sentiasa memiliki hati yang setia. Setia pada kebenarana dan ajaranNya. Dan tidak Kembali lagi pada doa setelah diberi hidayah olehNya. Kerana hanya Allah pemberi kurnia.”

“Berkaca pulak mata tgk video2 ni..Rajin sgt kalian edit.. tq so much.. 😊
Semoga kalian dirahmati & diberkati dunia akhirat.. amin,” kongsinya.

IKLAN

Foto : Instagram Amyra Rosli

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI