“Berbaring Kaku Berpelukan Dalam Tandas, Bawah Sinki,” – Dalam Linangan Air Mata, DSV Terkenangkan Dua Arwah Anak

Datuk Seri Vida ziarah kubur arwah anaknya.

Bagi setiap insan bergelar ibu yang pernah merasai kehilangan anak tercinta, ia pasti menjadi satu pengalaman sukar.

Usahawan kosmetik terkenal, Datuk Seri Vida atau sinonim dengan panggilan DSV misalnya, meluahkan rasa sedih dan sayu apabila mengenangkan nasib arwah anaknya yang maut dalam satu kebakaran, tidak lama dulu.

“AL FATIHAH KEPADA 2 PUTERA SY..YANG SENTIASA SAYA RINDUI…LATELY SANGAT TERKENANGKAN MEREKA.

"KALAU MASAIH ADA DI DUNIA NI..ABANG EDDIE UMUR 17 ADIK EDRIE UMUR 16.

IKLAN

“Dah 6 tahun mereka pergi. Dalam tragedi Kebakaran rumah staff saya. Bulan Ramadan. Mrk tak terbakar..lemas asap..Berbaring kaku berpelukan dalam tandas..Bawah sinki..lemas Asap.

“Masa tu..nyawa saya juga terasa dihujung tanduk..Terkejut..sedih..sampai ke akhir saya tak tengok wajah mereka dalam kain kapan..tak bole..cukuplah..memori bersama mrk masa masih hidup..pakai baju baru..baju raya..

“KALAULAH MRK MASIH HIDUP DAH BOLE TOLONG MAMA NIAGA..MASA TULIS CAPTIONS NI..TEKAK RASA CEKIK. TERLALU SAYU..TANPA SEDAR..AIR MATA MELELEH..

“SAHAM MAMA DI AKHIRAT..TUNGGU MAMA DI SYUGA TERTINGGI YE SAYANG..SEPERTI YG SELALUI DIDOAKAN,” tulisnya.

AL FATIHAH KEPADA 2 PUTERA SY.. YANG SENTIASA SAYA RINDUI… . LATELY SANGAT TERKENANGKAN MEREKA.. . KALAU MASAIH ADA DI DUNIA NI.. ABANG EDDIE UMUR 17 ADIK EDRIE UMUR 16. . Dah 6 tahun mereka pergi.. Dalam tragedi Kebakaran rumah staff saya.. Bulan Ramadan.. Mrk tak terbakar..lemas asap.. Berbaring kaku berpelukan dalam tandas.. Bawah sinki..lemas Asap . Masa tu..nyawa saya juga terasa dihujung tanduk.. Terkejut..sedih..sampai ke akhir saya tak tengok wajah mereka dalam kain kapan..tak bole..cukuplah..memori bersama mrk masa masih hidup..pakai baju baru..baju raya.. . . KALAULAH MRK MASIH HIDUP DAH BOLE TOLONG MAMA NIAGA.. . MASA TULIS CAPTIONS NI.. TEKAK RASA CEKIK. TERLALU SAYU.. . TANPA SEDAR..AIR MATA MELELEH.. . SAHAM MAMA DI AKHIRAT.. TUNGGU MAMA DI SYUGA TERTINGGI YE SAYANG..SEPERTI YG SELALUI DIDOAKAN. . . BETAPA BERTUAHNYA KELIARGA YG PUNYA SEMUA AHLI KELUARGA DI DUNIA NI.. . .

A post shared by Dato' Seri Dr. Hajah Vida (@datoserivida) on Sep 19, 2019 at 11:17pm PDT

IKLAN

Terdahulu dua anak lelaki DSV, Eddie Zuhdi Mohd Amin dan adiknya Edrie Zikrie maut dalam sebuah kebakaran rumah di Ipoh pada tahun 2013.

Di samping itu, penyanyi yang terkenal dengan lagu ‘I Am Me’ ini mempunyai seorang anak perempuan bernama Nur Edlynn Zamileen, 14 dan seorang anak lelaki Muhammad Eric Zaquan, 12.

Foto: Instagram Datuk Seri Vida