Selepas berjaya melakar kejutan dengan menduduki tempat kedua di Anugerah Juara Lagu ke-36 (AJL36) menerusi lagu Cinta, penyanyi, Marsha Milan, akui agak tertekan dengan harapan tinggi yang diletakkan peminat di AJL37.

Bakal mempertaruhkan lagu Kembali Terang, Marsha memberitahu, perkara tersebut kini telah bermain di fikirannya hampir setiap hari.

“Bangun Tidur Saja, Pasti Akan Fikirkan Perkara Ini,” – Marsha Milan

“Ya, saya memang agak tertekan. Bangun tidur sahaja, pasti saya akan fikirkan mengenai perkara ini. Orang ramai telah meletakkan harapan yang sangat tinggi kepada saya selepas kejayaan lagu Cinta pada AJL36.

“Pada tahun lepas, saya memang tidak meletakkan sebarang harapan. Saya hanya ingin memberikan yang terbaik walaupun pada ketika itu, saya mengalami masalah kesihatan.

“Tahun ini, pendekatannya masih sama. Saya akan ‘langgar’ sahaja. Saya reda walau apa pun yang terjadi kepada saya,” katanya kepada MH.

IKLAN

Dalam pada itu, penyanyi asal Sabah ini juga akui fobia jika masalah kesihatan yang sama bakal berulang sebelum beraksi di pentas AJL37 pada 12 Februari depan.

“Bangun Tidur Saja, Pasti Akan Fikirkan Perkara Ini,” – Marsha Milan

“Kalau fikirkan semula, setiap pagi, saya sampai takut nak keluar rumah. Dalam hati kata, betul ke tindakan aku nak keluar rumah ni? Sebab kita takut perkara sama (masalah kesihatan) berulang lagi.

IKLAN

“Lagu ini pula punyai tahap piawaian dan nada tinggi sama seperti lagu Cinta. Saya sedang belajar untuk reda dengan diri sendiri. Apa pun yang berlaku, kita hadap sahaja,” ujarnya lagi.

Katanya lagi, dia juga agak dilema untuk mengadakan latihan kerana bimbang kualiti vokalnya akan terjejas kerana tuntutan lagu ini sangat mencabar.

“Saya takut juga nak practice berulang kali untuk lagu ini kerana ia akan memberi kesan kepada vocal chord saya lebih-lebih lagi nak menyanyikan nada-nada yang agak mencabar.

IKLAN

“Saya tengah fikirkan cara lain untuk memanipulasikan nada tersebut. Dalam lagu ini, ada satu bahagian yang nadanya lagi tinggi daripada lagu Cinta. Saya tengah dilema tentang macam mana nak menyanyikan bahagian tersebut,” akhirinya.

“Bangun Tidur Saja, Pasti Akan Fikirkan Perkara Ini,” – Marsha Milan

Terdahulu, lagu Kembali Terang merupakan hasil ciptaan sepenuhnya oleh Senna dan Ajin.

Bertemakan ‘Dimesi Muzik’, sebanyak 12 lagu bakal dipertandingkan di AJL37 yang akan berlangsung di Axiata Arena dan akan dipancarkan secara langsung di TV3 bermula jam 9 malam.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI