Blogger dan Instafamous Cik Epal dikatakan bakal saman beberapa pengguna media sosial gara-gara meninggalkan komen berbaur fitnah terhadapnya.

Usahawan ini menerusi Instagram menegaskan akan mengadakan sesi live berhubung isu terbabit.

Buat wartawan dan media di luar sana, follow rapat instagram aku.Kami bakal melakar sejarah di Malaysia 🇲🇾 dengan menyaman mulut puaka di twitter.

“Yang menarik nya bukan sahaja makcik bawang kami saman, pakcik bawang pon kami heret sekali ke kandang.

“Tak sabariah nya nak buat LIVE nak umum individu-individu di twitter yang bakal kami saman. Korang nak kitorang buat LIVE bila?

Yang benar,
Jo Sang Pil & Epaliah Samaniah bergabung meletop boom.”

Buat wartawan dan media di luar sana, follow rapat instagram aku.Kami bakal melakar sejarah di Malaysia 🇲🇾 dengan…

Posted by Cik Epal on Thursday, 27 June 2019

Menerusi Insta Stories pula, wanita ini juga menjawab beberapa persoalan netizen berhubung kes saman yang bakal dibuka tidak lama lagi.

IKLAN

“Bakal Melakar Sejarah Di Malaysia,” – Gara-Gara Komen, Cik Epal Akan Saman Mulut Puaka Twitter? “Bakal Melakar Sejarah Di Malaysia,” – Gara-Gara Komen, Cik Epal Akan Saman Mulut Puaka Twitter? “Bakal Melakar Sejarah Di Malaysia,” – Gara-Gara Komen, Cik Epal Akan Saman Mulut Puaka Twitter? “Bakal Melakar Sejarah Di Malaysia,” – Gara-Gara Komen, Cik Epal Akan Saman Mulut Puaka Twitter? “Bakal Melakar Sejarah Di Malaysia,” – Gara-Gara Komen, Cik Epal Akan Saman Mulut Puaka Twitter? “Bakal Melakar Sejarah Di Malaysia,” – Gara-Gara Komen, Cik Epal Akan Saman Mulut Puaka Twitter?

Terdahulu, dia juga telah menerima permohonan maaf secara terbuka daripada beberapa individu yang dikenalpasti menulis komen berbaur tuduhan dan fitnah di laman sosial.

Namun jelasnya, dia masih menanti permohonan maaf daripada beberapa nama.

Aku masih menunggu video permohonan maaf secara terbuka daripada:
Adnilsam Apat/Adnil Sam (akak tudung hitam),
Lysa June- Hellysa Junaidi,
Nyna Nrzeeana,
dan mungkin list ni akan bertambah. Aku perhati je😎.

“Ikut aku memang aku nak terus saman je. Takde dah nak bagi chance.Tapi lawyer aku nasihatkan suruh depa buat video permohonan maaf dulu.

IKLAN

“Ok baik tuan lawyer.Lawyer aku je lah tahu betapa tinggi nya semangat juang aku melawan bawang rangers💪🏻.

Yang benar,
Cik Epal 🍎 QUEEN of saman menyaman dan duta mahkamah.”

Aku masih menunggu video permohonan maaf secara terbuka daripada:Adnilsam Apat/Adnil Sam (akak tudung hitam),Lysa…

Posted by Cik Epal on Monday, 24 June 2019

Jelas blogger ini lagi, dia bertindak tegas semata-mata untuk menegaskan hak dan maruah.

Aku buat macam ni bukan sebab aku berduit (seperti mana ramai yang claim sebegini). Aku buat sebab aku nak pertahan kan hak aku. Dulu zaman blog aku tak berduit pon. Tapi any statement fitnah pasal aku (lagi-lagi anonymous) pon aku akan explain dan selalu stand for my right.

IKLAN

“Aku tak kisah orang nak bagi pandangan. Nak bagi pandangan pasal aku? Silakan. Tapi jangan sampai menjatuhkan maruah, keluar kata-kata kesat, dan fitnah.

“Kalau ada yang cakap “alaa cik epal, kau pon nganjing topi merah”. If aku nganjing dia, memang aku ada kes dengan dia pon dekat court. Itu pon dia yang mulakan dulu petik nama aku. Kalau tak, aku tak kan kacau pon hidup dia.

“Yang korang entiti ketiga takde kena mengena dengan life aku tu, if aku nampak komen yang menjatuhkan reputasi aku, anytime aku boleh bukak kes if aku nak. Kenapa aku take serious benda ni? Sebab sosial media memang tempat aku cari makan.

“Alaa cik epal. Artis dan founder lain rilek je. Lagi teruk kena kutuk. Takde nak saman-saman”. Tu lantak depa lah. Tak semua orang akan buat keputusan yang sama dalam situasi yang sama. Kalau aku memilih jalan untuk saman, kenapa korang nak pertikaikan? Dan memang aku berhak pon untuk menyaman.

“Sebelum nak buat apa-apa statement di sosial media. Fikir dulu banyak kali sebelum pos. Kalau orang tak kacau hidup kita, lebih baik diam je buat hal sendiri.Elok-elok aman-aman je hidup, kang tak pasal-pasal je ke kandang sebab buat status hentam orang.”

Aku buat macam ni bukan sebab aku berduit (seperti mana ramai yang claim sebegini). Aku buat sebab aku nak pertahan kan…

Posted by Cik Epal on Monday, 24 June 2019

Foto : Facebook Cik Epal

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI