Terbaru, pelakon Datin Diana Danielle telah memuat naik beberapa keping gambar dan video di akaun Instagram miliknya.

Menariknya, pelakon yang berusia 27 tahun itu telah berkongsi rakaman video ketika dia mendidik anaknya, Muhamad dan Aurora untuk menjaga kebersihan alam sekitar.

“Bagi D, kekayaan dan keselesaan yg kita selalu mimpikan x bermakna kalau kita terlalu pentingkan diri & biarkan alam sekitar kotor, busuk dan mati sehingga tidak dapat dinikmati oleh makhluk Tuhan yg lain.”

“Kuatkan hubungan bersama alam sekitar dan alam ni jugalah yg akan pelihara kita dgn sebaiknya. Ajar anak2 kita untuk hormati alam, semoga apa yang kita tinggalkan kepada generasi seterusnya bukanlah hanya sisa sisa sampah sarap kita sendiri.”

IKLAN

“#setulusikhlas dari keluarga kecil kami, DD Aurora & Muhammad serta mama/Tokma kami yang selalu terapkan ttg kepentingan menjaga alam yg dianugerahkan Allah”tulisnya.

IKLAN

Lantas, perkongsian isteri kepada pelakon Farid Kamil itu telah mendapat perhatian netizen.

IKLAN

Lalu, netizen telah memuji tindakan pelakon itu yang mendidik anak-anaknya menjaga kebersihan alam sekitar sejak dari kecil lagi.

“Bagus Cara Didik Anak Dari Kecil,”- Tak Nak Alam Kotor & Busuk, Diana Danielle Didik Anak Jaga Alam Sekitar “Bagus Cara Didik Anak Dari Kecil,”- Tak Nak Alam Kotor & Busuk, Diana Danielle Didik Anak Jaga Alam SekitarDiana dan Farid telah mendirikan rumah tangga pada tahun 2012 dan telah dikurniakan 2 cahaya mata bernama Muhammad , 6 tahun dan Nur Aurora, 4 tahun.

Video : Instagram Diana Danielle