Penyanyi Asheed (Def Gab C) diumumkan sebagai bintang yang tersingkir dalam saingan Gegar Vaganza musim kesembilan (GV9) minggu suku akhir sekaligus gagal melangkah ke peringkat seterusnya.

Asheed yang menyampaikan lagu Lena Diulit Intan yang dipopularkan oleh Wings hanya memperoleh 58.60 peratus markah, menduduki tempat yang paling rendah minggu ini.

Sementara itu, persembahan bertenaga Shila Amzah ketika menyampaikan lagu Survivor dari Destiny’s Child berjaya meraih markah tertinggi iaitu sebanyak 85.30 peratus.

Hazrul Nizam dan Jaclyn Victor masing-masing menduduki kedudukan ketiga dan keempat dengan 81 peratus dan 80.50 peratus.

IKLAN

Berikut kedudukan markah kesemua bintang bertanding minggu ini;

Asheed Tiada Rezeki Ke Semi Final Selepas Raih 58.60%, Shila Amzah Meroket Dengan 85.30%! Ini Nilai Markah Semuanya

Bertemakan You Like, I Like, 9 peserta GV9 diadili oleh juri tetap Datuk Ramli MS, Hetty Koes Endang dan Datuk Syafinaz Selamat.

IKLAN

Juara GV9 akan membawa pulang wang tunai sebanyak RM100,000, naib juara pula akan meraih RM50,000.

Manakala bintang yang diumumkan sebagai pemenang ketiga akan menerima RM30,000.

IKLAN

Tempat keempat, tempat kelima dan tempat keenam masing masing akan menerima RM20,000, RM15,000 dan RM10,000.

GV9 mula bersiaran 18 September lalu Auditorium MBSA, Shah Alam menampilkan Nabil Ahmad dan Elly Mazlein sebagai pengacara.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara, jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI