Shukri Yahaya, penglibatannya dalam dunia lumba kereta akan diteruskan pada masa akan datang.

Jelasnya, dia yang sememangnya meminati sukan pemotoran melihat tawaran dari Toyota Vios ini sebagai bulan jatuh ke riba.

‘Apa Yang Penting Isteri, Keluarga Percaya Saya’ – Shukri Yahaya

“Tak pernah terfikir untuk jadi pelumba tapi saya memang minat dengan perlumbaan motor dan kereta.

 

“Jadi bila dah ada ruang dan peluang sebegini, saya berharap akan dapat meneruskan penglibatan saya pada masa akan datang sebagai pelumba profesional,” ujarnya.

Berkongsi penglibatannya dalam Toyota Gazoo Racing, Shukri berkata, dia berpeluang menimba dan mengutip banyak ilmu menerusi kelas pembelajaran yang disediakan.

“Saya memang biasa memandu, tetapi memandu biasa di jalan tidak sama memandu di track. Lebih-lebih lagi kita harus berlumba.

 

“Jadi banyak jugalah input yang saya dapat daripada mereka tentang cara pemanduan yang betul, skil memandu dalam cuaca hujan, jalan licin dan sebagainya.

 

“Bila kita dah ada ilmu, bukanlah bermakna kita boleh buat apa yang kita suka di jalan raya, sebaliknya ia menjadikan kita lebih berhati-hati,” jelasnya.

‘Apa Yang Penting Isteri, Keluarga Percaya Saya’ – Shukri Yahaya

IKLAN

 

Dalam pada itu, ditanya perkembangan terkininya selepas kontroversi melibatkan dirinya baru-baru ini, Shukri berkata, dia tidak mahu bercakap apa-apa lagi mengenai perkara tersebut selepas laporan polis dibuat.

IKLAN

Ujarnya, isu tersebut sedikit menjejaskan kepercayaannya kepada orang lain bahkan dia juga merasa ragu-ragu untuk berlakon dengan pelakon gandingannya.

“Mujurlah masalah ragu-ragu untuk berlakon dengan pelakon wanita berlaku awal-awal kontroversi itu sahaja dan saya bertuah kerana ramai pelakon lain memberi sokongan kepada saya.

 

“Cuma sampai kini saya masih trauma untuk menjawab telefon kerana bimbang ada pula yang mengambil kesempatan. Saya juga takut untuk beramah mesra dengan orang kerana tidak mahu ada yang salah faham,” ujarnya.

Shukri berkata, biarpun ada antara netizen tidak mempercayainya, namun dia tidak mengambil pusing dengan perkara itu.

IKLAN

‘Apa Yang Penting Isteri, Keluarga Percaya Saya’ – Shukri Yahaya

“Saya tak baca komen yang ditinggalkan netizen kerana tidak mahu ia memberi kesan negatif kepada saya. Lagipun saya tak boleh tutup mulut orang, jadilah biarlah.

 

“Apa yang penting isteri dan keluarga mempercayai saya,” tegasnya.

Berkongsi perkembangan kariernya, Shukri berkata, dia kini sibuk dengan penggambaran drama 40 episod untuk slot Samarinda, TV3.

 

TEKS : Aqmar Mustaza

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI