“All These Are Fake Ducks,”- Ini Luahan Vivy Yusof, Tapi Ada Instafamous Yang…

Isu barangan ‘fake’ memang hangat diperkatakan kini malahan ada beberapa rakan selebriti juga turut terkena tempias apabila didedahkan memakai barangan tiruan.

Turut sama meluahkan kekesalan adalah usahawan terkenal, Vivy Yusof. Baru-baru ini dia berkongsi di Insta Storynya mengenai barangan tiruan jenamanya.

“All these are fake dUCks. We don’t sell them in plastic like that and we don’t make them in Vietnam so there are no factory reject!

“We wear scarves for religion, be a good Muslim and don’t support fake ripoff product. I cannot brain how people can even buy fake telekung to pray also,” luahnya kesal.

Perkongsian Vivy itu mendapat perhatian seorang instafamous, Fatin Ayuni atau lebih dikenali sebagai Yunyun.

IKLAN

“Seriously Vivy, fake telekung? Kalau kita pakai telekung kusyuk kita better right? Hal telekung tu, maksud Yun…Vivy tak patutlah argue pasal solat.

“Macam mana pun kita berpakaian waktu solat, tak langgar apa yang sepatutnya tak payahlah. Banyak cara boleh nak sedarkan kita dari jangan beli barang fake.

“Fake telekung tak salah pun kalau nak solat, tak salah. Aku faham dia marah bila kena copy macam tu tapi cara lain please nak tegur,” balasnya pula.

Dalam pada itu, ramai juga yang memberikan pendapat mengenai isu barangan tiruan itu kepada Vivy

IKLAN

Pada MH, setiap orang mempunyai pandangan masing-masing kan? Lagipun barangan ‘fake’ ini tidak akan muncul jika tidak permintaan daripada pembeli. Apa-apapun, harapnya akan ada jalan penyelesaian untuk mengawal perkara ini daripada berleluasa.

Foto: Instagram Vivy Yusof