Selebriti dan pendakwah bebas, Ustaz Muhammad Haris Mohd Ismail atau PU Riz meneruskan misi bantuan dengan menyerahkan sumbangan kepada 100 pemandu dan ‘rider’ penghantar makanan, baru-baru ini.

PU Riz, 26, berkata, pihaknya membuat tempahan menerusi aplikasi membabitkan penghantar di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor bagi membolehkan pemandu dan ‘rider’ datang ke lokasi serahan bantuan di Taman Tun Dr Ismail, Selangor.

“Alhamdulillah, Rezeki Yang Ada Tak Salah Jika Kongsi Bersama,” – PU Riz Hulur Sumbangan Buat ‘Rider’ Makanan

“Alhamdulillah, Rezeki Yang Ada Tak Salah Jika Kongsi Bersama,” – PU Riz Hulur Sumbangan Buat ‘Rider’ Makanan“Sebelum ini kita serah bantuan untuk penduduk di Taman Jinjang Baru, Kuala Lumpur. Saya sedar, dalam keadaan sekarang banyak lagi golongan terjejas dan mungkin ada terlepas pandang.

“Disebabkan itu, untuk kali ini saya bersama pasukan memilih untuk serahkan sumbangan kepada pemandu dan ‘rider’ Lalamove. Tidak dinafikan mereka juga antara golongan yang terjejas.

“Kami menggunakan cara dengan membuat tempahan di aplikasi Lalamove. Mana-mana pemandu dan ‘rider’ yang terima tempahan, mereka akan datang ke lokasi dan kami serahkan bantuan.

IKLAN

”Ada juga ‘rider’ dari bangsa Cina yang menerima sumbangan. Dengan semangat kewarganegaraan kita nak bantu semua bangsa.

“Sama juga macam sebelumnya, kami sediakan barangan keperluan asas harian seperi minyak, sardin, milo, roti, minyak masak, susu manis dan sedikit wang tunai. Diharapkan ia dapat membantu bukan saja untuk diri sendiri tapi juga keluarga mereka,” katanya.

“Alhamdulillah, Rezeki Yang Ada Tak Salah Jika Kongsi Bersama,” – PU Riz Hulur Sumbangan Buat ‘Rider’ Makanan “Alhamdulillah, Rezeki Yang Ada Tak Salah Jika Kongsi Bersama,” – PU Riz Hulur Sumbangan Buat ‘Rider’ Makanan “Alhamdulillah, Rezeki Yang Ada Tak Salah Jika Kongsi Bersama,” – PU Riz Hulur Sumbangan Buat ‘Rider’ Makanan “Alhamdulillah, Rezeki Yang Ada Tak Salah Jika Kongsi Bersama,” – PU Riz Hulur Sumbangan Buat ‘Rider’ Makanan

Menurut PU Riz juga suami kepada selebriti Neelofa, inisiatif dijalankan itu tidak lain bagi menjalankan tanggungjawab sesama manusia.

IKLAN

“Alhamdulillah, rezeki yang ada tidak salah jika kita kongsi bersama. Malah, saya sentiasa berharap segala apa yang dibuat ini mendapat keberkatakan Allah selain bermanfaat untuk orang lain terutama mereka yang memerlukan dan dalam kesusahan.

“Seperkara lagi, menjadi tanggungjawab bersama untuk kita saling membantu. Insya-Allah, kita akan cuba tolong selagi mana termampu. Sedikit sebanyak dapat meringankan beban mereka,” katanya.

Pelancaran program bantuan ini yang dilakukan di hadapan butik Naelofar turut disokong team Pertubuhan Kasih Neelofa bersama wakil dari pihak Naelofar, Mohamed Aqief Mohd Noor.

IKLAN

“Alhamdulillah, Rezeki Yang Ada Tak Salah Jika Kongsi Bersama,” – PU Riz Hulur Sumbangan Buat ‘Rider’ Makanan “Alhamdulillah, Rezeki Yang Ada Tak Salah Jika Kongsi Bersama,” – PU Riz Hulur Sumbangan Buat ‘Rider’ Makanan

Media Hiburan sedang menganjurkan pertandingan menarik bersempena dengan MCO 3.0 ini, siapa tahu rezeki akan jadi milik anda.

Pertandingan nyanyian ‘Karok Lockdown’ khas buat anda yang mahu ketengahkan bakat menyanyi, kalau bertuah ganjaran wang tunai menanti!

Apa yang anda perlu buat? Klik saja link DI SINI untuk mendaftar sekarang. Mana tau korang pemenang yang kami cari, all the best!

“Alhamdulillah, Rezeki Yang Ada Tak Salah Jika Kongsi Bersama,” – PU Riz Hulur Sumbangan Buat ‘Rider’ Makanan

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI