“Sebelum Kena Cucuk, Doktor Akan Explain Inform Vaksin Apa,” – Ayda Jebat ‘Update’, Kongsi Pengalaman Bersama Ibu Hamil

Penyanyi dan pelakon, Ayda Jebat yang kini sarat hamil anak pertama sudah pun mendapatkan dos pertama suntikan vaksin pada Khamis.

Sambil memberikan semangat buat ibu hamil untuk sama-sama mendapatkan vaksin, Ayda turut memberi ruang buat peminatnya untuk bertanya mengenai hal berkaitan melalui Ask Me Question di Insta Story.

Menerusi beberapa perkongsian, bintang drama Cindai itu memberitahu sehingga semalam, dia tidak mengalami apa-apa kesan sampingan selepas beberapa jam mendapat suntikan.

“Lepas sejam? Takde rasa ap-apa until now. Takde rasa nak demam, tak lenguh.

“Mengantuk sebab kena bangun awal la kot Ibu mengandung kan memang mengantuk je mostly haha! Takde sakit-sakit for now alhamdulillah. Fikir positive, insyaallah ok! You’re strong!,” balas Ayda.

IKLAN

Dia pada masa sama turut berkongsi jenis vaksin yang diterima selain menjawab pertanyaan sama ada ia selamat untuk diterima ibu hamil atau sebaliknya.

“Saya dapat Pfizer. Sebelum awak kena cucuk, ada doctor akan explain, inform vaksin apa dapat and ada soalan kalau nak tanya, tanyalah doctor tu.

“Kalau saya for now Alhamdulillah no side effect, After 8 hours. Esok lusa tak pasti, saya update nanti ok! But, jangan fikir sangat pasal sakit, lagi fikir lagi senang dapat. Be strong ok! Tengok movie best best and relax,” jelasnya.

Sementara itu, isteri kepada hos, Nabil Mahir ini juga meminta para ibu hamil untuk mengemaskini akaun mySejahtera.

Malah, Ayda memberitahu doktor di pusat vaksin akan terlebih dulu memberikan perincian sebelum suntikan dibuat.

“Awak register lah dulu ya. Haha! For now saya rasa mostly dapat Pfizer. Cubalah google. Saya belum jadi menteri lagi nak tetapkan awak akan dapat vaccine apa. Saya pun baru amik tadi, baru tau dapat Pfizer kat sana.

IKLAN

“Rasanya memang Pfizer sahaja untuk pregnant lady. Sebelum awak nak kena cucuk nanti, ada doctor akan explain and bagitau awak dapat vaccine apa. Goodluck!,” tulisnya lagi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ayda Jebat (@aydajebat)

Media Hiburan sedang menganjurkan pertandingan menarik bersempena dengan MCO 3.0 ini, siapa tahu rezeki akan jadi milik anda.

Pertandingan nyanyian ‘Karok Lockdown’ khas buat anda yang mahu ketengahkan bakat menyanyi, kalau bertuah ganjaran wang tunai menanti!

Apa yang anda perlu buat? Klik saja link DI SINI untuk mendaftar sekarang. Mana tau korang pemenang yang kami cari, all the best!