Pelakon dan hos, Awal Ashaari termasuk isterinya yang juga pelakon, Scha Alyahya bersama dua anak perempuan mereka iaitu Lara Alana, 7, dan Lila Amina, setahun, bersyukur selepas dilantik menjadi duta lampin jenama antarabangsa, Molfix.

Sambil menyifatkan ia sebagai rezeki anak-anak, Awal,41,atau nama sebenarnya Ahmad Awaluddin Ashaari berkata, mereka turut berada Istanbul, Turki bagi menjalani penggambaran iklan jenama berkenaan.

“Alhamdulillah, Ini Rezeki Lila,” – ‘Schawal’ Sekeluarga Syukur Nikmat Anak Dilantik Jadi Duta Lampin Antarabangsa “Alhamdulillah, Ini Rezeki Lila,” – ‘Schawal’ Sekeluarga Syukur Nikmat Anak Dilantik Jadi Duta Lampin Antarabangsa“Alhamdulillah, Ini Rezeki Lila,” – ‘Schawal’ Sekeluarga Syukur Nikmat Anak Dilantik Jadi Duta Lampin Antarabangsa

“Alhamdulillah, rezeki anak dan bulan Ramadan,” kata pengacara terkenal Awal Ashaari apabila dia sekeluarga.

“Satu pengalaman baru bila dapat berkunjung ke negara asal Molfix dan dapat belajar bagaimana lampin dihasilkan. Banyak kajian sudah dibuat terhadap gaya hidup bayi Asia untuk mencipta sesuatu yang sesuai untuk bayi Malaysia kita.

IKLAN

“Jenama antarabangsa ini khusus dalam lampin dan kain lap untuk bayi dan sudah menjadi peneraju pasaran dalam Eropah dan banyak bahagian dunia selama lebih 20 tahun.

“Hari ini, mereka adalah antara pengeluar lampin terbesar di dunia, dan kini berada Malaysia. Kami sangat berbangga menjadi sebahagian daripada keluarga Molfix,” katanya.

Perlantikan tersebut sekaligus menjadikan mereka sebagai duta pertama jenama bagi pasaran dalam negara.

IKLAN

“Alhamdulillah, Ini Rezeki Lila,” – ‘Schawal’ Sekeluarga Syukur Nikmat Anak Dilantik Jadi Duta Lampin Antarabangsa

“Alhamdulillah, Ini Rezeki Lila,” – ‘Schawal’ Sekeluarga Syukur Nikmat Anak Dilantik Jadi Duta Lampin Antarabangsa

“Alhamdulillah, Ini Rezeki Lila,” – ‘Schawal’ Sekeluarga Syukur Nikmat Anak Dilantik Jadi Duta Lampin AntarabangsaSementara itu, Scha menyifatkan pelantikan mereka sekeluarga adalah rezeki anak keduanya, Lila.

IKLAN

“Alhamdulillah, ini rezeki Lila. Kami sekeluarga menjadi duta selama dua tahun. Sudah beberapa hari kami menjalani penggambaran dan ia baru sahaja selesai,” katanya.

“Alhamdulillah, Ini Rezeki Lila,” – ‘Schawal’ Sekeluarga Syukur Nikmat Anak Dilantik Jadi Duta Lampin Antarabangsa “Alhamdulillah, Ini Rezeki Lila,” – ‘Schawal’ Sekeluarga Syukur Nikmat Anak Dilantik Jadi Duta Lampin Antarabangsa

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lila Amina Ahmad (@lilaaminaaa)

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.