“Aku Dah Tak Ada Point Nak Potong Lagi,” – Nomad Dapat Markah 41.4 Peratus, Lihat Juga Markah Peserta GV7 Lainnya

Saingan minggu kelima program Gegar Vaganza 7 (GV7) menyaksikan penyanyi Nomad diumum sebagai peserta tersingkir menerusi program hiburan yang bersiaran secara langsung di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC), Putrajaya, malam Ahad itu.

Menyampaikan lagu Kasih Latifah yang dipopularkan oleh kumpulan Spider, Nomad hanya mampu meraih markah sebanyak 41.4 peratus.

Mengulas mengenai persembahan Nomad, Datuk Ramli MS selaku juri tetap turut meminta penyanyi berkenaan untuk menilai sendiri persembahannya.

Bagaimanapun Ramli menyifatkan bintang berkenaan sebagai penyanyi yang bekerja keras dan tekun.

“Kau komen sendiri, aku tak nak komen… Aku dah tak ada point nak potong lagi. Tapi kau sangat tekun.

“Sangat tekun dan sangat bekerja keras. Yang itu, memang kau seorang yang sangat gigih. That one i give you respect.

IKLAN

“Tapi terus terang, memang markah kau paling rendah hari ni among all,” kata Ramli sambil komen tersebut diterima Nomad.

Sementara itu, Datuk Khadijah Ibrahim ada memberikan kredit kerana Nomad tetap meneruskan persembahan tanpa putus asa meskipun melakukan beberapa kesilapan.

“Nomad… Seperti yang Ibu cakap daripada mula… I kata you have the imej, you have the package, tapi ini pertandingan.

“Ibu juga rasa sedih, kerana kadang-kadang bila kita di atas pentas seperti Datuk Hattan kata, kita tak boleh dengar. Jadi bila begitu, you havd to take your own action di atas pentas.

“Itu mustahak pasal kita ni membuat persembahan. Akan tetapi walau pun ada kesilapan yang dilakukan tadi, you move on. Maknanya you didnt give up. You masih habiskan persembahan itu tadi untuk kami mendengarnya.

“Apa pun yang terjadi pada malam ini, take it from me… we are entertainers, we make mistakes,” katanya.

Sementara itu, penyanyi Cliff Umar meraih markah paling tinggi berbanding peserta lain iaitu 74.8 peratus diikuti Ashira (73.6) dan Ayu Damit (72.8).

IKLAN

Berikut carta markah yang diperolehi peserta minggu ini;

Kesemua peserta diadili dua juri tetap iaitu Ramli MS dan Khadijah Ibrahim sementara diundang sebagai juri jemputan.

Juara Gegar Vaganza musim ketujuh bakal membawa pulang hadiah wang tunai RM100,000 berserta trofi manakala RM50,000 untuk naib juara dan RM30,000 tempat ketiga.

Tempat keempat, kelima dan keenam pula masing-masing bakal membawa pulang wang tunai sebanyak RM20,000, RM15,000 dan RM10,000 beserta trofi.