“Aku Berusaha Untuk Dapatkan Kau. Tapi Maaf…,” – Sanggup Habiskan Duit Beli ‘Kodok’, Izzue Throwback Zaman Sekolah

Memuatnaik foto ketika berambut panjang ala John Lennon dan beraksi di atas LML Vespa, Izzue Islam mengimbau kembali zaman remaja.

Menggemari vespa sejak zaman sekolah, namun tidak pernah punya peluang memilikinya.

Saje nak throwback sikit cerita pasal diri aku ni. Aku mmg suka Vespa dari zaman sekolah lagi. Berkawan pon semua ngan budak vespa lepak kat bonanza (walaupun aku xde vespa) . 

Penah masa sekolah dulu mintak duit ngan mak untuk beli vespa 2nd hand harga dalam rm600 mcm tu, tapi kene repair byk sbb moto tu rosak & tersadai. Tapi mak tak kasi dia kata baik beli moto baru, kang rosak tgh jalan susah pulak! Betul jugak,” luahnya.

Berdegil dan nekad untuk memiliki LML meski baru dua tahun dalam industri, bekas anggota Forteen ini membelanjakan keseluruhan bayaran yang diterima daripada lakonan drama.

Alhamdulillah lepas 2 tahun aku dlm industri ni (2010) , dapat jugak beli LML sebiji. Aku namakan dia MR KODOK. Kodok ni dia lebih kurang vespa jugak, ade gear kat tangan. (Sebab nak beli original vespa aku tak mampu, harga boleh tahan jugak dia tu kalau yg baru).

IKLAN

Masatu 1st job aku jadi leading drama. Habis duit aku terbang macam tu je gara2 beli kodok ni! Masatu dah risau jugak, takut takde job sbb orang belom kenal aku, masih belum ada nama dalam industri, duit pon xde, mmg padan la dgn muka aku!,” kongsi Izzue. 

Namun berkat ‘kodok’, dia mula membina jenama sendiri.

Tapi alhamdulillah lama2 tu orang dah start kenal aku sbb bila aku dtg set je mesti bawak kodok. Orang kenal aku “oo pelakon baru yg rambut panjang naik vespa putih tu”… haa camtu lah ayat dia. Sikit sebanyak kodok ni bantu aku untuk marketkan diri aku yg tak seberapa ni,” ulasnya lagi.

Terhutang budi dengan ibu dan ayah yang sentiasa beri dorongan. Malah sokongan Awin yang membawanya membeli Kodok juga sentiasa dihargai.

Thank you Mok & Ayoh sebab sentiasa doakan adik untuk berjaya. Thank you @awinnurin sbb izinkan i beli kodok masa tu! Masa beli kodok, aku dah kawan dgn awin, dia sbnrnya tak bagi beli lagi, suruh kumpul duit dulu nanti baru beli. Tapi tetiba je masatu aku acah2 merajuk, dia bawak aku g kedai yg ade Kodok. 

Aku pon terus menari keriangan la, haha aku nak beli kodok pon sebab aku takde transport. Pegi shooting selalu runner kene dtg amik aku. Selalu kalau nak pegi memana yg memerlukan kereta, aku try jugak nak pinjam kat awin, tapi berbuih mulut pon dia takkan bagi. Dia kata selagi tak kawin, jgn harap nak pinjam. Kalau nak ape2, kene usaha! Katanyaaa (aku pon takde lesen kereta masatu ) kata2 tu aku pegang smpai skrg! 

IKLAN

Thank you Vespa sbb bagi aku inspirasi. Kau buat aku berusaha untuk dapatkan kau. Tapi maaf, aku belum lagi memiliki kau. Coming Soon, Insyaallah!

Last, masa 2009 aku ada buat satu lagu pasal Vespa, tajuk dia Bee. Nak dgr?” tulis pelakon Bella & Jamie ini.

View this post on Instagram

Saje nak throwback sikit cerita pasal diri aku ni. Aku mmg suka Vespa dari zaman sekolah lagi. Berkawan pon semua ngan budak vespa lepak kat bonanza (walaupun aku xde vespa ?) . Penah masa sekolah dulu mintak duit ngan mak untuk beli vespa 2nd hand harga dalam rm600 mcm tu, tapi kene repair byk sbb moto tu rosak & tersadai. Tapi mak tak kasi dia kata baik beli moto baru, kang rosak tgh jalan susah pulak! Betul jugak ? Alhamdulillah lepas 2 tahun aku dlm industri ni (2010) , dapat jugak beli LML sebiji. Aku namakan dia MR KODOK. Kodok ni dia lebih kurang vespa jugak, ade gear kat tangan. (Sebab nak beli original vespa aku tak mampu, harga boleh tahan jugak dia tu kalau yg baru ?) Masatu 1st job aku jadi leading drama. Habis duit aku terbang macam tu je gara2 beli kodok ni! Masatu dah risau jugak, takut takde job sbb orang belom kenal aku, masih belum ada nama dalam industri, duit pon xde, mmg padan la dgn muka aku! ? Tapi alhamdulillah lama2 tu orang dah start kenal aku sbb bila aku dtg set je mesti bawak kodok. Orang kenal aku “oo pelakon baru yg rambut panjang naik vespa putih tu”… haa camtu lah ayat dia. Sikit sebanyak kodok ni bantu aku untuk marketkan diri aku yg tak seberapa ni ? Thank you Mok & Ayoh sebab sentiasa doakan adik untuk berjaya. Thank you @awinnurin sbb izinkan i beli kodok masa tu! Masa beli kodok, aku dah kawan dgn awin, dia sbnrnya tak bagi beli lagi, suruh kumpul duit dulu nanti baru beli. Tapi tetiba je masatu aku acah2 merajuk, dia bawak aku g kedai yg ade Kodok. Aku pon terus menari keriangan la, haha ? aku nak beli kodok pon sebab aku takde transport. Pegi shooting selalu runner kene dtg amik aku. Selalu kalau nak pegi memana yg memerlukan kereta, aku try jugak nak pinjam kat awin, tapi berbuih mulut pon dia takkan bagi. Dia kata selagi tak kawin, jgn harap nak pinjam. Kalau nak ape2, kene usaha! Katanyaaa ? (aku pon takde lesen kereta masatu ?) kata2 tu aku pegang smpai skrg! ? Thank you Vespa sbb bagi aku inspirasi. Kau buat aku berusaha untuk dapatkan kau. Tapi maaf, aku belum lagi memiliki kau. Coming Soon, Insyaallah! Last, masa 2009 aku ada buat satu lagu pasal Vespa, tajuk dia Bee ?. Nak dgr? ? #PositifSelalu

A post shared by K A U i z z u e i s l a m (@izzueislam) on

Foto – Instagram Izzue Islam