“Ada Orang Ugut Mahu Menyimbah Asid Ke Muka Saya,” – Elizabeth Tan

Penyanyi Elizabeth Tan menegaskan bakal membuat laporan polis gara-gara menerima ugutan daripada seorang wanita yang didakwa mahu menyimbah asid ke wajahnya.

Menerusi Insta Story penyanyi Police Entri ini, wanita tersebut telah menghantar mesej meminta pembantunya agar menyekat teman lelakinya daripada terus mengakses laman sosial Elizabeth Tan.

Walau bagaimanapun, jelas Lizzy, disebabkan lelaki tersebut didakwa masih boleh meninggalkan komen, wanita berkenaan menghantar mesej berbaur ugutan sehingga boleh mengancam keselamatannya.

Apa orang membuat ugutan mahu menyimbah asid ke muka saya.

“Ada seorang peminat lelaki yang sering meninggalkan komen di setiap gambar di laman sosial. Itu normal tetapi masalahnya, teman wanita dia psiko.

IKLAN

“Wanita itu menghantar mesej peribadi kepada pembantu saya dan mempersoalkan sama ada saya ada hubungan dengan teman lelakinya. Dan dia telah meminta untuk menyekat Instagram teman lelakinya. Pembantu saya telah melakukannya.

“Namun selepas itu, dia telah menghantar mesej lagi dan menanyakan soalan, mengapa kekasihnya masih boleh meninggalkan komen andai telah disekat.

“Semuanya tidak masuk akal. Dia meminta saya untuk menyekat Instagram teman lelakinya, jika tidak dia akan menyimbah asid di muka saya. Saya akan buat laporan polis,” katanya menerusi vlog yang dikongsikan di laman Instagram.

https://www.instagram.com/tv/B1lnkXnAJ5e/?igshid=5av1rl3ulfrp

IKLAN

Rata-rata netizen menyarankan agar penyanyi ini segera membuat laporan polis dan menjaga keselamatan.

“Ada Orang Ugut Mahu Menyimbah Asid Ke Muka Saya,” – Elizabeth Tan “Ada Orang Ugut Mahu Menyimbah Asid Ke Muka Saya,” – Elizabeth Tan “Ada Orang Ugut Mahu Menyimbah Asid Ke Muka Saya,” – Elizabeth Tan

Menerusi vlog yang dimuat naik, Lizzy turut berkongsi aktiviti yang dilakukan sepanjang hari termasuk merakamkan lagu untuk single terbaru tidak lama lagi.

Foto : Instagram Elizabeth Tan