“5 Tahun Anje Kenal Abang,” – Setia & Penyayang, Mawar Rashid Bertuah Miliki Raf Yaakob Sebagai Suami

Menerusi hantaran di Instagram, pemilik nama lengkap Wan Mawar Shahputri Wan Rashid ada mendedahkan sikap serta perwatakan Raf setelah 5 tahun berkenalan dengan suaminya.

“Happy Father’s day daddy love..Selama 5 tahun Anje kenal abg, abang ni jenis family man habis (lucky me) Abg slalu ckp, abg idolakan arwah apak. Bapak yg always sweet to ibu. Bapak yg penyayang.. semua org syg bapak, sbb arwah bapak seorang yang baik sgt.

“So far Anje tgk abg ni, mmg abg jenis do the talking la.. so far setia ngn Anje sweet ngan Anje.. manjekan Anje.. pastu..walapun penat2, tapi always nk teman Anje, sampai tertido-tido g class tu. Mcm giraffe (eh terover pulak, harini father’s day, tapi cerita macam anniversary day) hahaha,” tulisnya.

IKLAN

Dalam pada itu, pelakon berusia 25 tahun ini menyifatkan suaminya sebagai seorang bapa yang bertanggungjawab dan penyayang terhadap keluarganya.

“Ngan anak pula.. wow i am amaze lah.. cinta dari baby sampai skrg mostly abg yg mandikan. Walaupun anje nk mandikan, tp abg insist. (Kadang2 anje mandikan cinta, abg mandikan Rafael) hehe.

“Anak2 yg lain pulak.. tgk la macam mana manje diorg ngn abg.. seorang ayah yg always nk buat ank2 happy.. seorang ayah yg sgt penyayang.. die punya penyayang tu, marah maximum 3 minit pastu terus okay balik, terus amek hati anak balik..

“tapi Alhamdulillah.. anak2 semua dgr kata.. senang dibentuk. Masyaa’Allah.. Alhamdulillah..
Love you daddy.. thank you bersama2 Anje didik anak2, be there for them, and you always want to create sweet memories with them..

“one day, bila dorang besar, dorang akan idolakan abang pulak. Yay. We love you daddyyyyy!!! @rafyaakob,” tulisnya lagi.

IKLAN

Untuk rekod, pasangan ini mendirikan rumah tangga pada tanggal 9 November 2017.

Hasil perkongsian hidup, mereka dikurniakan seorang cahaya mata lelaki, Raden Muhammad Rafael, 2 tahun dan Raden Seri Rossabella Cinta, 6 bulan.

Foto: Instagram Mawar Rashid