“Kami Akan Jauhkan Diri Dari Mulut Lancang Awak,” – Pelakon Wanita Didakwa Mengata Rakan Industri Seni, Ini Reaksi Pengarah Shahrulezad

Tular di media sosial mengenai kisah seorang pelakon wanita yang didakwa secara terbuka menceritakan mengenai sisi gelap industri seni tanah air.

Perkongsian tersebut dikatakan mampu mengundang pelbagai persepsi di kalangan peminat terhadap para penggiat seni.

Antara yang turut memberikan respon terhadap isu ini termasuklah pengarah, Shahrulezad Mohameddin atau lebih mesra dengan panggilan Budak Ijat.

Jelas Shahrulezad, perbutan seperti ini disifatkan seperti membuka pekung sensiri semata-mata untuk meraih perhatian daripada warga maya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by shahrulezad mohameddin (@budakijat)

“Okie. I think I need to talk about this.
Tentang seorang pelakon wanita ni yg suka bercerita hal pekung set shooting dia kat tiktok sebagai content. Mula mula abam tak kisah sangat. Yer lah dia cerita pasal pengalaman dia kan. Hak dia lah. Acc tiktok dia pun.

“Tapi lately ni abam tengok dia makin galak pulak membuka pekung set dia pada public demi meraih likes dan views. Habis segala cerita buruk ‘rumahtangga’ kami didedahkan pada umum dan ada yg dah jadi viral.

“Abam cakap jadi viral sbb ramai dah yg send abam video tiktok beliau ‘mengumpat’ perangai artis dan pengarah tertentu secara terbuka,” tulisnya.

IKLAN

Mengakui industri seni tanah air sememangnya mempunyai banyak kelemahan, namun, Shahrulezad
berpendapat segala jenis bidang pekerjaan sekali pun turut mempunyai cacat cela yang tidak seharusnya diceritakan kepada umum.

“Dik. Abam tak cakap dunia hiburan drama atau filem ni sempurna. Rumahtangga kita ni tak lepas dari cacat cela tapi kalau boleh sorok sorokkan lah aib tu pada public. Jangan di jaja sangat. Aib tu. Abam tak faham apa motif awak cerita pekung semua kawan kawan artis awak mahupun director awak pada public.

“Untuk apa? Tapi apa yg abam faham awak buat kami sebagai penggiat akan menjauhkan diri kami dari awak disebabkan mulut awak yg terlalu lancang itu. Penonton atau netizen tak perlu tahu sebenarnya. Abam sendiri selalu berdepan dengan issue issue begini di set tapi abam lebih suka simpan sendiri.

“Kalau abam nak membawang pun only among us between producer atau pengarah. The rest abam tak akan bercerita pada public apatah lagi jadi bahan content. Maruah keluarga perlu dijaga.

“Awak bukan tak tahu pandangan org luar pada dunia artis ni macam mana. Ni awak sendiri sebagai artis membuka pekung lagi aib sendiri nak buat apa dik. Lagi lah org pandang ‘hina’ pada kita,” jelasnya lagi.

Kenyataan tersebut dimuat naik menerusi sebuah hantaran di laman Instagram.

Dikesempatan itu, Shahrulezad turut menasihati pelakon terbabit untuk menghentikan perbuatan tersebut kerana ia akan menjejaskan reputasinya dikemudian hari.

“Kalau kemaruk nak create content sekali pun cariklah benda benda yg mendatangkan faedah pada semua bukannya dengan cara mendedahkan aib yg kalau boleh kita semua nak tutup.

IKLAN

“Untuk pelakon wanita tu. Dah dah ler membuka pekung kita semua yer. Terus terang cakap abam takut nak propose nama awak kat stesyen kalau awak terus kekal dengan cara begini. Bahaya dik. Esok lusa kalau awak masuk set abam entah apa aib kami awak jaja nanti.

“Semua keluarga ada aib masing masing. Apa perasaan korang kalau ada salah seorang ahli keluarga korang sejenis suka mendedahkan aib keluarga pada orang. Mesti korang tak suka kan?,” akhirinya.

Dalam perkembangan lain, Media Hiburan kini sedang menganjurkan pertandingan menarik bersempena dengan MCO 3.0 ini, siapa tahu rezeki akan jadi milik anda.

Pertandingan nyanyian ‘Karok Lockdown’ khas buat anda yang mahu ketengahkan bakat menyanyi, kalau bertuah ganjaran wang tunai menanti!

Apa yang anda perlu buat? Klik saja link DI SINI untuk mendaftar sekarang. Mana tau korang pemenang yang kami cari, all the best!

Sumber: Instagram Budak Ijad