Select Page

Dek terlalu kecewa dengan sikap segelintir netizen yang tidak bertanggungjawab, Nur Sajat atau lebih dikenali sebagai Sajat, pemilik produk kosmetik dan kecantikan ini mula menekan butang private terhadap akaun instagramnya.

Menurutnya melalui satu kepsyen gambar yang telah dimuat naik, dia mula membuat keputusan itu sejak dirinya menjadi bahan kecaman netizen dan menganggap ini adalah langkah terbaik untuk dirinya.

Tindakannya itu telah membuatkan ramai pengikut secara ‘rahsia’ terpaksa follow akaun instagramnya untuk mengetahui segala perkembangannya yang terkini.

Namun, tindakan followers yang secara tiba-tiba ‘muncul’ di list follow requests nya itu tidak disenangi olehnya kerana menganggap mereka hanya ingin melihat dan menghentam dirinya.

 

Dalam banyak banyak ini ramai yang plastic!!!yang follow ramai nak kecam dan kondem kita!!! Bila kita start buat privite,baru terhegeh hegeh nak follow!!!!…ini lah melayu…suka kecam dari jujurkan diri tu… kebanyakkan nya semua suka kondem saya.. suka kata hal anak anak saya,status saya..hidup aku suka hati mak ayah aku lah oii!! Korang tak payah nak jaga mati hidup orang!! Mana kala kehidupan korang yang suka kecam aku semua yang sedih!!! Nak kata nanti mati nanti macam mana kan!!! Ko try lah mati dulu!!! Silap2 ko tu mati kubur berasap… sebab suka menebur fitnah pada org ramai!!!! Giler punya manusia!!! Kadang2 otak tu letak kat lutut!!! Dok kecam2 orang.. ending nak TIPS kerjayaan!!! Tips kerjayaan ini bermula dari hati yang bersih!! Tak ada hasrat dengki!!! Tak bz body!!! Kalau korang ada sifat macam tu!!! Tu lah puncanya korang tak boleh berjaya!!! PANAS TENGOK ORANG YANG KURANG SEMPURNA BERJAYA DARI KORANG!!! Macam mana nak berjaya!!! Hati tu berulat ulat busuk hati!!!! Lepas tu mula lah nak BOMOH SANA SINI!!! WALAUPUN KO SEMBAHYANG TONGGANG TONGGEK…. bila cakap,tiang agama!!! Mana kala ko jumpa bomoh dan pak dukun tu tiang agama!!! Giler punya manusia!!! 😆😆😆😆

A post shared by Nur Sajat (@nursajat02) on

“Dalam banyak banyak ini ramai yang plastic!!!yang follow ramai nak kecam dan kondem kita!!! Bila kita start buat privite,baru terhegeh hegeh nak follow!!!!…ini lah melayu…suka kecam dari jujurkan diri tu… kebanyakkan nya semua suka kondem saya.. suka kata hal anak anak saya,status saya..hidup aku suka hati mak ayah aku lah oii!!

“Korang tak payah nak jaga mati hidup orang!! Mana kala kehidupan korang yang suka kecam aku semua yang sedih!!! Nak kata nanti mati nanti macam mana kan!!! Ko try lah mati dulu!!! Silap2 ko tu mati kubur berasap… Sebab suka menebur fitnah pada org ramai!!!! Giler punya manusia!!! Kadang2 otak tu letak kat lutut!!!” tulisnya.

Apa yang lebih megecewakan dirinya apabila, ada sesetengah pengikut yang langsung tidak sensitif dengan dirinya dan tidak segan silu meminta tip-tip kejayaan setelah menabur fitnah dan menghentam kelemahannya.

“Dok kecam2 orang.. Ending nak TIPS kerjayaan!!! Tips kerjayaan ini bermula dari hati yang bersih!! Tak ada hasrat dengki!!! Tak bz body!!! Kalau korang ada sifat macam tu!!! Tu lah puncanya korang tak boleh berjaya!!! Panas tengok orang yang kurang sempurna berjaya dari korang!!! Macam mana nak berjaya!!! Hati tu berulat ulat busuk hati!!!! Lepas tu mula lah nak bomoh sana sini!!! Walaupun ko sembahyang tonggang tonggek…. Bila cakap,tiang agama!!! Mana kala ko jumpa bomoh dan pak dukun tu tiang agama!!! Giler punya manusia!!!” Tulisnya lagi.

Terdahulu, Sajat telah memuat naik beberapa buah video yang memaparkan dirinya sedang menangis kesedihan kerana menjadi mangsa buli siber oleh netizen yang mempersoalkan status jantina dan menghina soal zuriatnya.

 

😭

A post shared by Nur Sajat (@nursajat02) on

 

😭

A post shared by Nur Sajat (@nursajat02) on

 

😭

A post shared by Nur Sajat (@nursajat02) on

Comments

error: