Penyanyi meningkat naik, Vanessa yang telah menjejakkan kaki di Shanghai untuk menyertai program ‘Sing! China 2023’ di Zhejiang TV, tampil menjadi topik perbualan di China kerana mempunyai bakat nyanyiannya yang hebat dan personalitinya yang unik.

Buat julung kalinya pada persembahan sulung, Vanessa melantunkan lagu pilihan Riding The Wind, daripada penyanyi dan pengubah lagu yang berbakat iaitu, David Huang.

Persembahan nyanyiannya yang mantap dan penampilannya yang matang telah menarik perhatian semua penonton di studio.

Selain itu, Vanessa telah mendapat pujian daripada keempat-empat mentor yang berhasrat untuk rekrut sebagai salah seorang ahli pasukannya mereka.

IKLAN

Keempat-empat mentor menjelaskan mengapa Vanessa harus berada dalam pasukan mereka dan akhirnya berlaku perebutan dan perdebatan yang mencuit hati netizen.

“Ketika menyanyikan lagu tersebut, Vanessa telah menyanyikannya dengan gaya tersendiri selain dari merombak lagu daripada lagu asal.

IKLAN

“Dia juga mampu mengawal rasa gemuruh dan lebih menekankan pada interpretasi nyanyian yang halus namun masih kekal padu,” puji keempat-empat mentor.

Sehubungan itu, Emil Chau membuat tawaran perjanjian untuk mengunjungi keluarga Vanessa di Malaysia pada September ini, ketika dia mengadakan konsert nanti dan berharap  bertemu mereka jika Vanessa menyertai pasukannya. 

IKLAN

Selain Emil, Henry juga berbesar hati untuk merekrut Vanessa dalam pasukannya, dan dia akan memberikan sokongan penuh untuk membantu Vanessa mencari kepakaran dalam muzik.

Mengulas lanjut, Vanessa berharap agar diberi peluang untuk membuat lebih banyak persembahan di pentas ‘Sing! China 2023’ dengan gaya yang berbeza dan serba boleh pada masa akan datang.

Malah, dia juga berjanji memberikan tumpuan dan usaha maksima bagi setiap persembahannya.