Pencetus Ummah (PU) Amin ada meluahkan rasa sedih apabila dompetnya hilang. 

Perkara itu dikongsikan Amin menerusi Instagrammya beserta emoji sedih. 

“Lepas sampai di Tol Karak saya sedar dompet tak ada dan saya patah balik ke Petronas RnR Gambang . Saya cari sudah tiada dalam bilik air tempat saya masuk sebelum ini . 

“Puas cari , guna bantuan staff petronas untuk cari guna CCTV masih juga tak jumpa kalau ada siapa siapa yang ambil . Kerana CCTV terhad,”tulis Amin.

View this post on Instagram

Dompet saya tertinggal jam 7.45 pagi di tandas Petronas RnR Gambang arah ke KL . Lepas sampai di Tol Karak saya sedar dompet tak ada dan saya patah balik ke Petronas RnR Gambang . Saya cari sudah tiada dalam bilik air tempat saya masuk sebelum ini . Puas cari , guna bantuan staff petronas untuk cari guna CCTV masih juga tak jumpa kalau ada siapa siapa yang ambil . Kerana CCTV terhad.. . Maka saya merayu pada yang ambil dompet saya , awak ambil lah semua duit dalam tu , tapi tolong sangat sangat pulangkan dompet dan kad kad peribadi di dalam nya . Saya merayu sangat sangat . Kad kad itu kehidupan saya . Dalam tu ada ic saya , isteri dan anak anak saya . Kad Tauliah mengajar agama dan lain lain.. . Kalau anda lembut hati , terambil atau tersimpan dompet saya . Saya merayu sekali lagi . Pulangkan lah . Hubungi saya 0193676648 atau.. .. Awak post kan ke alamat : .. No 19, Jalan jelok ria 1 taman jelok ria 43000 kajang selangor.. .. Petang ini jam 6 saya akan terbang ke Mekah untuk buat Umrah . Ujian besar kali ini . Allahuuu . Allah sahaja tahu perasaan ini . Pada Allah saya berserah . Tolong share ya .

A post shared by PU Amin (@pencetusummah_amin) on

“Maka saya merayu pada yang ambil dompet saya , awak ambil lah semua duit dalam tu , tapi tolong sangat sangat pulangkan dompet dan kad kad peribadi di dalam nya . 

“Saya merayu sangat sangat . Kad kad itu kehidupan saya . 

IKLAN

“Dalam tu ada ic saya , isteri dan anak anak saya . Kad Tauliah mengajar agama dan lain lain..

“Kalau anda lembut hati , terambil atau tersimpan dompet saya . Saya merayu sekali lagi . 

“Pulangkan lah . Hubungi saya 0193676648 atau..

Awak post kan ke alamat :

IKLAN

No 19,

Jalan jelok ria 1

taman jelok ria

IKLAN

43000 kajang selangor..

Lebih memilukan, apabila petang ini Amin akan berangkat ke Mekah untuk menunaikan umrah.

“Petang ini jam 6 saya akan terbang ke Mekah untuk buat Umrah . Ujian besar kali ini . Allahuuu . Allah sahaja tahu perasaan ini . 

“Pada Allah saya berserah . Tolong share ya,akhiri Amin. 

Rata-rata netizen mendoakan agar dompet Amin ditemui semula dan semoga dipermudahkan urusan. 

Foto: IG PU Amin