Aduhai…banyak benar kisah sensasi melibatkan figura dikenali dalam dunia hiburan tanah air kebelakangan ini.

Mengambil berat akan situasi yang berlaku, PU Amin menerusi laman Instagram ada berkongsi perihal kata-kata nasihat, khasnya buat kaum wanita di luar sana.

Ulasnya, Al Quran menyuruh memakai tudung untuk menutup dada, namun bila kita pakai mengikut suka, mudah untuk syaitan terus menggoda.

View this post on Instagram

Banyak betul cerita tak sedap kita dengar tentang tudung . Tudung mahkota bagi wanita . Tanda Allah sayang wanita , Allah minta ditutup aurat wanita . Dalam Al Quran Allah memberi arahan tanda sayang.. . Tudung itu mahal harganya di akhir zaman . Tapi yang lebih mahal adalah maruah dan aurat wanita . Ibu , isteri , anak anak kita wanita , Allah muliakan mereka . Wahai lelaki perlihara kaum wanita dikalangan kamu . Kelak senyum nak ke syurga ditarik hina ke neraka.. . Wahai Muslimah , Pintu Syurga Masih Terbuka . Kembali lah perlahan demi perlahan , sedikit demi sedikit . Jangan lemah dan lalai dengan hasutan dan godaan dunia . Selagi peluang bertaubat masih ada , sujudlah memohon ampun Tuhan.. . Jangan tag sapa sapa di ruang komen.Ini pesanan umum.

A post shared by PU Amin (@pencetusummah_amin) on

IKLAN

Malah, penceramah ini turut menyeru kaum lelaki agar memuliakan kaum wanita kerana maruah dan aurat wanita sangat mahal.

Bimbang jika tangan itu yang menarik kita ke neraka, kongsinya lagi.

IKLAN

Dalam pada itu, dia juga melarang netizen daripada ‘tag’ sesiapa sahaja yang berkenaan bagi mengelakkan sebarang kontroversi.

Setuju dengan nasihat berhemah daripadanya, netizen turut meninggalkan komen positif bagi saling mengingati antara satu sama lain.

IKLAN

“‘Tudung Itu Mahal Harganya Di Akhir Zaman,” – Pesan PU Amin, Jangan Ada Pula Yang Sentap! “‘Tudung Itu Mahal Harganya Di Akhir Zaman,” – Pesan PU Amin, Jangan Ada Pula Yang Sentap!

Moga apa yang dimuat naik ini boleh dimanfaatkan bersama.

Foto : Instagram PU Amin