“Time Tu Kak Intan Belikan Kasut, Baju Hitam…,” – Mawar Rashid Cerita Fasal Kakak, Dedah Pernah Kerja Tempat Sama… Parkson Di Pavillion!

Pelakon Mawar Rashid mendedahkan dirinya sedang merancang untuk bersama-sama melakukan bisnes dengan kakaknya, Intan Rashid kerana semangat yang dibawa wanita berkenaan yang disifatkan sebagai seoranf yang positif dan mempunyai energi yang baik.

Menerusi Instagram, ibu kepada seorang cahaya mata itu juga turut bercerita kisahnya yang pernah bekerja di tempat sama dengan kakaknya itu.

“Kitorang dulu sama2 kerja PARKSON PAVILLION..Dan nilah sebab2 kenapa Mekwa nak buat sama2 bisnes ngan kak @intanrashid__ .

“So…ni kakak Mawar anak yang ke-3 @intanrashid90. Mawar suka Kak Intan ni sebab dia ada mindset yg positive dan energy mmg POWER, yang penting KOMITED. Kalau duduk ngan dia mmg ckp pasal bisnes 24/7. Dah la rajin, lemah lembut pulak tu. Sorry lah, I mmg adore kakak2 i. Kak intan ni ada kembar sebenarnya nama @indri.rashid,” tulisnya lagi.

Pada masa sama, bintang berusia 25 tahun ini turut menjelaskan, ketika itu, individu yang banyak berjasa dalam membantunya mendapat pekerjaaan ialah kakaknya yang juga merupakan anak ketiga dalam keluarga.

“Kak lily and kak intan, keje kat shopping mall nak dekat 10tahun lebih tau. Dorang mula kerja lepas abis SPM, evendo dorang ni budak pandai tapi x dapat continue blajar sebab.

IKLAN

“Mekwa rasa kene cite kat post lain la pasal kakak kembar mekwa ni. Post ni MekWa nk crita pasal kak Intan je dulu kay.

“After 10 YEARS, barula kak intan brenti kerja demi nak tolong adik dia majukan bisnes. Beberapa hari lepas kak brenti tu, sebak adik bila kkk cakap. Adik, camni ke perasaan jaga anak”.

“Fuhhh.. Mmg sebak gila dgr masa kakak cakap camtu. Adk mmg faham kakak, sbb slama 10 tahun kkk kerja pagi sampai malam, utk bayar commitment mcm2 utk mummy lagi. So kkk tk dpt betul2 merasa jd seorang ‘ibu & isteri’ di rumah.

“Sbb tu la adk mmg niat nak buat bisnes yg boleh tarik semua kakak2 ngan abg adik utk senang sama2. Insyaa’Allah semua nanti boleh jd team sama2.

“Mmg kakak bnyk sgt jasa baik kakak kat kitorg semua. Yang ni adk paling ingat… memang touching bila teringat. Masa adk baru pas abis SPM, kak intan tlg adik carikan tempat keje sbb nak adik ada duit.

“So kitorang keje sama2 kat dalam Parkson Pavi, time tu kak intan belikan kasut hitam, baju hitam, (pekerja parkson kan kene pakai all blck).

IKLAN

“Walaupun duit kakak cukup2 makan.. tp kkak still belikan utk adik, time tu adik niat…“YA ALLAH YA TUHAN KU, DAKU AKAN TOLONG KAKAK2 ADIK BRADIK KU , IBUKU YA ALLAH. AKU BERSYUKUR AKU ADA ADIK BRADIK YG BAIK2”.

“Dan Alhamdulillah, now Allah memberi peluang utk Mekwa and kak Intan sama2 MEMBARA UNTUK MEMPERJUANGKAN SEMANGAT KAMI UNTUK @mawarose_hq.

“Team @mawarose_hq tengah mencari usahawan yang mindset macam kak Intan. Comment NAK kalau korang ada mindset yang commited, positive dan energetic,” tulis Mawar panjang lebar.

Foto: Instagram Mawar Rashid