“Tiada Kata Mampu Saya Gambarkan, Sungguh Keibuan,” – Kongsi Pengalaman IVF Sebanyak 17 Kali, Siti Elizad Terharu Terima Pangilan Dari Permaisuri Agong

Pelakon dan penyampai radio, Siti Elizad mengakui berasa amat terharu selepas mendedahkan ada menerima panggilan daripada, Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah.

Jelas Elizad, Tuanku Azizah telah menghubunginya bagi bertanyakan khabar serta memberikan kata-kata semangat selepas kontroversi yang melanda dirinya baru-baru ini.

Katanya lagi, dia juga berasa amat kagum dengan kisah Tuanku Azizah yang sebenarnya telah pun menjalani proses In vitro fertilization (IVF) sebanyak 17 kali.

“Would love to share this special moment. Hari ni hari yg sgt menggembirakan hati saya. Menerima panggilan telefon dari KDYMM Tuanku Permaisuri Azizah.

“Bertanyakan keadaan saya setelah Tuanku Permaisuri terbaca kisah yg mengatakan saya ‘Mandul’ tempoh hari.

“It really touch my heart with this beautiful call Tuanku. Terharu, terkejut, semua ada. Macam mimpi, dapat bercakap dengan Tuanku Permaisuri yang saya sendiri jadikan idola dalam cerita perjalanan ivf saya.

“Sungguhnya, Tuanku Permaisuri sangatlah prihatin dengan kisah saya yang bukanlah siapa-siap. Tuanku berikan kata-kata semangat, bercerita sendiri tentang pengalaman Tuanku sebanyak 17 kali tempuh perjalanan ivf,” tulisnya.

IKLAN

Kisah gembira itu dikongsikan oleh penyampai radio Sinar itu menerusi entri terkini di laman Instagram.

Dalam pada itu, Elizad turut menyeru kepada para ibu yang kini sedang berusaha mendapatkan zuriat untuk terus kuat bagi mengharungi cabaran ini.

“Memang menyakitkan. Hanya yang mengalami sahaja yang merasai .
Tiada kata yang mampu saya gambarkan, terlalu gembira dapat berbual-bual dengan Permaisuri yang disayangi semua. Sungguh-sungguh keibuan.

“Sempat juga Tuanku selitkan ‘Saya tgk drama awak sebelum-sebelum ni, awak dah tak berlakon lagi?’ Allahuakhbar. Terima Kasih banyak Tuanku Permaisuri. Really made my day. Ampun Tuanku .

“To all ttc squad, we are fighters. People can say whatever they wish. Hanya kita sesama kita yg melaluinya. For those yang kecam dan ckp ‘nak buat anak pun nak bising-bising’,” katanya lagi.

Dalam pada itu, Elizad turut mendedahkan antara sebab dia sering berkongsi mengenai perjalanannya melalui proses IVF adalah untuk memberi semangat buat para ibu yang senasib dengnnya.

“Untuk pengetahuan semua, my intention sharing my ivf journey is only for those ttc squad to get more information. Not to be afraid or malu berjumpa dgn pakar. Nak semua #ttcsquad come forward .

“Dalam masa yg sama, saya bekerjasama dgn pihak Sophea Fertility. Jadi apa yg berkaitan dgn ivf , of course saya kongsikan dgn mereka yg senasib dgn saya. Harap this one clear.

IKLAN

“Tiada paksaan pun utk ikuti kisah saya . Terpulang pada followers .
I just share my journey here .
Sama juga mcm para ibu yg lain . Berkongsi tentang kecomelan anak2 mereka di media sosial.

“Jadi x salah kiranya saya berkongsi perjalanan ivf saya & pengalaman bersama mereka yg senasib dgn saya . Spread love semua . Not hate . Terima kasih . @sophea_fertility @dr.azlin .Rabbi la tazarni fardan wa anta khairul wareseen,” akhirinya.

Dalam perkembangan lain, Media Hiburan kini sedang menganjurkan pertandingan menarik bersempena dengan MCO 3.0 ini, siapa tahu rezeki akan jadi milik anda.

Pertandingan nyanyian ‘Karok Lockdown’ khas buat anda yang mahu ketengahkan bakat menyanyi, kalau bertuah ganjaran wang tunai menanti!

Apa yang anda perlu buat? Klik saja link DI SINI untuk mendaftar sekarang. Mana tau korang pemenang yang kami cari, all the best!

Sumber: Instagram Siti Elizad