Majlis resepsi perkahwinan pasangan selebriti yang sama-sama menyertai Gegar Vaganza musim ke-9 (GV9) Fuad Rahman dan Tom telah berjalan sempurna di Stadium Pasir Gudang, Johor Bahru.

Majlis yang diadakan di lokasi sama acara Starvendor Foodstival X Nunsatara Music Festival anjuran StarVendors itu dirai meriah dengan kehadiran rakan artis dan peminat.

Majlis tersebut sekali gus mencipta rekod apabila mereka menjadi pasangan selebriti pertama yang melangsungkan resepsi di acara StarVendors.

Menariknya, resepsi tersebut telah ditaja oleh pihak Star Vendors dengan jumlah tajaan sebanyak RM1 juta.

“Terima kasih kepada Kak Ifa Raziah dan team kerana meraikan perkahwinan kami ini. Saya tak sangka kerana niat ingin buat yang sederhana sahaja. Syukur alhamdulillah,” ringkas Fuad.

Pada 26 Februari lalu, Fuad yang juga penyanyi berasal Singapura sah menikahi Tom sebagai isteri dalam sebuah majlis akad nikah yang berlangsung di Batam, Indonesia.

IKLAN

Tom atau nama lengkapnya Raja Farah Afzal Raja Ikram menerima mas kahwin sebentuk cincin daripada Fuad. Bagaimanapun harga mas kahwin tersebut dirahsiakan.

Pasangan itu dinikahkan oleh jurunikah yang dilantik dengan disaksikan oleh dua orang abang kepada Fuad iaitu Rozlan Abdul Rahman dan Rasli Abdul Rahman serta berwalikan adik lelaki Tom, Raja Ahmad Faris Afiq.

“Terima Kasih Kak Ifa Raziah,” – RM1 Juta Tajaan Resepsi Fuad Rahman & Tom, Dirai Dalam Acara Jualan “Terima Kasih Kak Ifa Raziah,” – RM1 Juta Tajaan Resepsi Fuad Rahman & Tom, Dirai Dalam Acara Jualan “Terima Kasih Kak Ifa Raziah,” – RM1 Juta Tajaan Resepsi Fuad Rahman & Tom, Dirai Dalam Acara Jualan

IKLAN

Berkongsi mengenai detik percintaan mereka berdua, Fuad tidak menyangka apabila jodoh mereka yang sebelum terhenti kembali bertaut semula selepas sama-sama menyertai Gegar Vaganza musim ke-9 (GV9).

“Kalau ingin berkongsi mengenai detik bercinta itu, sudah lama sebenarnya. Kami bercinta daripada dahulu, cumanya on off sahaja. Kemudian kami tidak berhubung untuk masa yang lama.

“Kami tidak dijodohkan ketika itu apabila Tom sudah berkahwin lain dan saya berjumpa dengan jodoh saya. Kemudian siapa sangka, takdir menemukan semula kami di Gegar Vaganza 9.

IKLAN

“Sejak daripada GV, saya merasakan itu masa yang paling tepat untuk pilih dia sebagai isteri. Daripada GV juga saya dah beritahu Tom saya ingin bersama dia sampai keluar uban saya, sampai akhir hayat.

“Saya memang sangat sayang dia, berjumpa keluarga pihak dia dan pihak saya. Semua terima dengan baik dan gembira bila tahu kami ingin mendirikan rumah tangga,” kongsi Fuad.

Pasangan itu mengambil pentas utama acara Foodstival dengan hiasan pelamin yang cukup mewah sambil diraikan oleh ribuan tetamu yang memenuhi stadium.

Starvendor Foodstival X Nunsatara Music Festival telah berlansung pada 3 hingga 5hb Mar 2023 . Dengan usaha kerjasama Tourezim Johor.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI