“Tak Mahu Mengguris Hati Wanita Yang Ingin Hamil,” – Anzalna Kongsi Situasi Tunggu Lebih 2 Tahun Rezeki Mengandung

Pelakon, Anzalna Nasir yang kini sedang hamil anak pertama ada berkongsi situasi dirinya yang pernah menunggu lebih dua tahun menunggu rezeki cahaya mata.

Malah katanya, dia turut memahami perasaan wanita senasib dengannya yang gagal hamil kerana pernah berhadapan situasi sama.

Perkongsian tersebut dikongsikan Anzalna menerusi sedutan video bersama pengasas produk Nona Roguy yang turut boleh ditonton penuh di saluran YouTubenya sendiri.

“Selamat hari wanita antarabangsa 2019! Di hari Jumaat yang mulia ni, Anzalna ingin berkongsi video tips hamil dari pengasas Nona Roguy Datin Sharifah Anisah Barakbah yang sangat berpengalaman (Video penuh di youtube channel Anzalna ) Anzalna sangat memahami perasaan wanita yang masih gagal untuk hamil kerana Anzalna sendiri pernah melaluinya.

IKLAN

“Selama 2 tahun Anzalna menunggu cahaya mata, kata doctor, 2 tahun adalah normal tak lambat pun tapi Anzalna rasa macam lama gila menunggu!,” tulisnya.

Malah kongsi Anzalna lagi pelbagai kata dilemparkan atas hal tersebut.

“Macam-macam kata dilemparkan tapi sedikit pun tak dihiraukan yang paling penting bagi Anzalna, rumah tangga bahagia walau ada atau tak ada cahaya mata. Tak perlu kita mempersoalkannya yang penting kita berusaha, berdoa dan tawakal.

“Bila berbadan dua ni terkadang terfikir tak mahu bercerita lebih atau terlalu gembira lagipun bukan Anzalna seorang saja yang mengandung, masih jauh lagi perjalanan menjadi seorang ibu dan tak mau mengguris hati wanita yang ingin hamil.

“Ramai ‘dm’ Anzalna minta tips hamil akan tetapi apa Anzalna boleh katakan ini semua adalah kerja Allah, Anzalna sendiri terkejut bila doctor bagitahu hamil!

IKLAN

“Cuma nasihat Anzalna, berjumpa lah dengan doctor dahulu. Semoga dengan perkongsian dari Datin Sharifah Anisah sedikit-sebanyak Anzalna dapat membantu wanita yang ingin hamil di luar sana,” tulisnya panjang lebar.

View this post on Instagram

Selamat hari wanita antarabangsa 2019! Di hari Jumaat yang mulia ni, Anzalna ingin berkongsi video tips hamil dari pengasas Nona Roguy Datin Sharifah Anisah Barakbah yang sangat berpengalaman (Video penuh di youtube channel Anzalna ) Anzalna sangat memahami perasaan wanita yang masih gagal untuk hamil kerana Anzalna sendiri pernah melaluinya. Selama 2 tahun Anzalna menunggu cahaya mata, kata doctor, 2 tahun adalah normal tak lambat pun tapi Anzalna rasa macam lama gila menunggu! Macam-macam kata dilemparkan tapi sedikit pun tak dihiraukan yang paling penting bagi Anzalna, rumah tangga bahagia walau ada atau tak ada cahaya mata. Tak perlu kita mempersoalkannya yang penting kita berusaha, berdoa dan tawakal. Bila berbadan dua ni terkadang terfikir tak mahu bercerita lebih atau terlalu gembira lagipun bukan Anzalna seorang saja yang mengandung, masih jauh lagi perjalanan menjadi seorang ibu dan tak mau mengguris hati wanita yang ingin hamil. Ramai ‘dm’ Anzalna minta tips hamil akan tetapi apa Anzalna boleh katakan ini semua adalah kerja Allah, Anzalna sendiri terkejut bila doctor bagitahu hamil! ? cuma nasihat Anzalna, berjumpa lah dengan doctor dahulu. Semoga dengan perkongsian dari Datin Sharifah Anisah sedikit-sebanyak Anzalna dapat membantu wanita yang ingin hamil di luar sana. ❤️

A post shared by Anzalna Nasir (@anzalnanasir88) on

Foto: Instagram Anzalna Nasir