“Tahniah, Semoga Ramai Terinspirasi,” – Hikmah Di Balik PKP Dapat Khatam 2 Kitab Agama, Ini Usaha Rohani Nabila Huda

Pelakon, Nabila Huda mengakui berasa amat teruja apabila diberikan kesempatan untuk mendalami dengan lebih lanjut mengenai kitab-kitab berkaitan agama.

Jelas Nabila, sehingga ke hari ini, dia sekeluarga telah pun hampir menghabiskan dua jenis kitab dan ketika ini dia berasa amat tidak sabar untuk melangkah ke kitab yang seterusnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu)

“Kitab ke 2 dah nak khatam. By next week kami dah masuk kitab ke 3 , Bidayatul Hidayah.

“Saya bersyukur sangat dengan waktu percuma yang ada ni. Terlalu banyak sangat ilmu yang saya belajar! Syukur Alhamdulillah,” tulisnya.

Perkhabaran tersebut dikongsikan oleh pelakon drama, Diva Popular itu menerusi entri terkini yang dimuat naik di laman Instagram.

IKLAN

Dalam pada itu, ibu kepada seorang anak ini turut menyifatkan segala yang berlaku ini adalah hikmah daripada dugaan yang dilalui oleh semua terutamanya ketika waktu pendamik ini.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen memuji usaha tersebut selain turut mendoakan semoga amalan tersebut akan diteruskan sampai bila-bila.

“Wahhhh abilll bestnya. Alhamdullilah, nanti keep sharing pasal buku ni tau.

“Tahniah Abil! Semoga ramai terinspirasi dengan Abil.

“MasyaAllah good job Abil, semoga Allah limpahkan rahmat Nya selalu buat Abil dan keluarga.

“Abil gak best. Tak kecoh-kecoh dengan numbers and feeling bored terkurung. But you usefull ur time kat rumah wisely, bermanfaat, top up ilmu. Ya, kita semua rasa sama but macam mana kita adapt and handling yang penting. Yang susah tetap kita tolong semampunya. Yang bored, pepandaila adjust bagi tak boring.

IKLAN

“Wahhh, alhamdulillah. I really like your effort,” antara reaksi-reaksi netizen di laman Instagram

Dalam perkembangan lain, Media Hiburan kini sedang menganjurkan pertandingan menarik bersempena dengan MCO 3.0 ini, siapa tahu rezeki akan jadi milik anda.

Pertandingan nyanyian ‘Karok Lockdown’ khas buat anda yang mahu ketengahkan bakat menyanyi, kalau bertuah ganjaran wang tunai menanti!

Apa yang anda perlu buat? Klik saja link DI SINI untuk mendaftar sekarang. Mana tau korang pemenang yang kami cari, all the best!

Sumber: Instagram Nabila Huda