Pelawak dan penyampai radio, Shuib kecewa dengan dakwaan segelintir pihak yang mengatakan bisnes kafe perusahaannya telah mendapat sokongan dana daripada pihak organisasi rahsia, Freemason.

Jelas Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhammad, dia berusaha sehabis daya untuk meletakkan bisnesnya itu di posisi sekarang.

Sukses! Bisnes Air Minuman Shuib Raih RM150 Juta Dalam Masa 3 Tahun

“Saya terbaca ramai orang yang bercakap mengenai bisnes saya, Bubblebee. Ada yang kata bisnes ini dilabur oleh Freemason. Apa gila la yang cakap macam tu.

“Saya bersusah payah selama tiga tahun untuk bangunkan bisnes ini,” katanya kepada MH.

Sukses! Bisnes Air Minuman Shuib Raih RM150 Juta Dalam Masa 3 Tahun Sukses! Bisnes Air Minuman Shuib Raih RM150 Juta Dalam Masa 3 Tahun

Tambah Shuib lagi, hasil sokongan yang ditunjukkan oleh semua pihak, bisnes kafenya itu berjaya memperoleh keuntungan yang memberangsangkan selama tiga tahun ini.

IKLAN

“Ada yang persoal jualan bisnes saya tak tinggi tapi boleh kaya raya dan buka banyak francais. Nak kena saya dedahkan ke?

“Selama tiga tahun Bubblebee ditubuhkan dan berkat sokongan orang ramai, kita berjaya raih RM150 juta. Jualan tersebut hasil daripada semua orang yang sokong bisnes saya

“Kenapa pula ada yang pertikai dan mengatakan bisnes saya dibangunkan dengan duit daripada Freemason. Dakwaan yang sangat bodoh,” ulasnya lagi.

Sukses! Bisnes Air Minuman Shuib Raih RM150 Juta Dalam Masa 3 Tahun

IKLAN

Dalam pada itu, penyampai radio Suria FM ini turut mendedahkan kesan fitnah ini telah sedikit sebanyak memberikan kesan terhadap kepercayaan staf-stafnya.

“Sampai ada pula yang komen dekat posting fitnah itu kata dia rasa bersalah pernah bekerja dengan Bubblebee. Dekat syarikat saya ada lebih 300 staf sekarang.

“Takkan la sebab penulisan anda yang cakap tentang perkara tak betul ini akan menjejaskan periuk nasi seluruh pekerja-pekerja ini. Inilah kesannya.

IKLAN

“Harap perkara ini tidak berlaku lagi dan semua orang ambil iktibar,” akhirinya.

Sukses! Bisnes Air Minuman Shuib Raih RM150 Juta Dalam Masa 3 Tahun

Terdahulu, dalam satu sidang media tergempar yang diadakan pada Selasa, seorang individu telah membuat permohonan maaf kepada Shuib diatas perbuatannya menyebarkan fitnah di media sosial.

Shuib bagaimanapun memaafkan individu tersebut namun menegaskan akan mengambil tindakan yang lebih tegas sekiranya perkara seperti ini berlaku lagi pada masa akan datang.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Media Hiburan (@mediahiburanofficial)

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI