Baru-baru ini industri hiburan telah digemparkan dengan isu pelakon Shukri Yahaya yang dikatakan telah menggoda salah seorang peminatnya di WeChat.

Kali ini Sufian Suhaimi teman baik kepada Elfira Loy yang terkenal dengan lagu Terakhir dikatakan juga telah menganggu seorang wanita berstatus isteri orang melalui aplikasi sembang Bigo Live.

Semua ini terbongkar gara-gara suami kepada wanita tersebut memuat naik perbualan di laman twitternya malam tadi.

Sufian Suhaimi Nafi Ganggu Isteri Orang
Terkejut melihat nama pemegang akaun tersebut Sufian Suhaimi, suami kepada ‘mangsa gangguan’ tersebut mula menjalankan beberapa siasatan dan menyamar sebagai isterinya di aplikasi tersebut.

IKLAN

Pada mulanya dia agak pelik dan terasa seperti sesuatu yang mencurigakan, lelaki tersebut meminta ‘sufian’ untuk menghantar beberapa keeping gambar padanya.

Sufian Suhaimi Nafi Ganggu Isteri Orang

Melihat gambar-gambar yang telah dihantar, lelaki tersebut merasa yakin dan percaya ia adalah akaun sebenar ‘Sufian’ kerana gambar tersebut di kira asli dan tidak dijumpai di mana-mana ejen carian Google Imej atau di instagram.

IKLAN

Mempunyai beberapa bukti seperti screen capture perbualan dan video call bersama Sufian, lelaki tersebut bertindak untuk memuat naik segalanya di sosial media dan mendapat pelbagai reaksi netizen.

Sufian Suhaimi Nafi Ganggu Isteri Orang

IKLAN

Namun ia mengundang kemarahan Sufianators dan menganggap lelaki tersebut ‘menggali lubang kuburnya’ sendiri.

Sehubungan dengan itu, Sufian telah tampil dan mengeluarkan kenyataan melalui akaun sosial twitternya dan menafikan segalanya.

Katanya ringkas, dia tiada akaun WeChat dan Bigo serta percaya di zaman sekarang semua orang boleh membuat akaun palsu.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI