Bakal muncul menerusi drama bersiri, Pink Smile yang turut dilakonkan Fattah Amin, pelakon baru, Farhan Asri menyatakan rasa teruja apabila hasratnya untuk berkerjasama dengan bintang popular itu akhirnya direalisasi.

Farhan yang juga merupakan naib johan pencarian Hero Remaja 2017 lalu menambah, peluang berlakon bersama juara Hero Remaja 2012 itu disifatkan sebagai satu peluang keemasan yang sukar untuk dilepaskan.

“Sejujurnya saya memang rasa ‘takut’ dengan dia. Tambahan pula saya anggap Fattah sebagai idola. Bila bertemu dengan seseorang yang kita kagumi di depan mata, rasa teruja.

“Jadi secara tak langsung, saya kena buktikan yang saya juga mampu ‘perform’ dan berikan yang terbaik.

“Tak boleh nak main-main. Apa pun, semuanya berjalan dengan lancar,” katanya kepada MH.

Selain Fattah, Pink Smile yang bakal bersiaran menerusi slot Lestari di TV3 bermula esok turut dibarisi pelakon hebat lain seperti Sweet Qismina, Intan Najuwa, Izzaq Mushtaq dan ramai lagi.

IKLAN

View this post on Instagram

Tak sabar dah #PinkSmile Jumpa jumaat 31 Julai 2020 jam 9mlm @tv3malaysia @dramasangat @tontonmy . Dibintangi oleh Areeq @fattahaminz Luna @sweetqismina Rysa @intannajuwa Faiz @izzatmushtaq Melati @afifahnasir93 Iman @syafitee Fazreen @syainieaida Tuan Irshad @esmadaniel Puan Amina @noniswara Haji Mahdi @fishfazil Hajah Aini @rohayamaya Myra @natasya_mahyan Syairi @iswanismail88 Shiha @serisyaaziz Epol @farhanasrii Mimi @itscahayanilam Azhar @ammar.abdhalim Ery @sitihariesa Pakcik Osman @manansulaiman Dan ramai lagi . . Sebuah novel @karyaseni karya @luna.adresia arahan @ayiezmustafa Terbitan #CreativeSkillSolution . . #Lestary #TV3Malaysia #Dramasangat #TV3 #romcom #dramamelayu #Areeq #luna #StaySafe #KitaJagaKita #LunaGetsAreeq #MyDearAreeq

A post shared by CreativeSkillSolution (@creativeskillsolution) on

Menyifatkan suami kepada aktres, Nur Fazura itu sebagai seorang pelakon berkaliber yang banyak memberikan tunjuk ajar, bintang berusia 23 tahun itu turut mengakui Fattah seorang pelakon terkenal yang merendah diri.

“Fattah pun banyak berikan tunjuk ajar sepanjang penggambaran. Malah dia pun seorang yang rendah diri, cukup membantu dan faham perasaan serta situasi saya yang masih boleh dikira baru.

“Malah dia seolah-olah boleh baca personaliti saya bila di set. Dia pernah tanya saya, adakah saya seorang yang pemalu dan sebagainya. Ia buat saya rasa selesa.

“Ikut resmi padi, makin berisi makin tunduk. Itulah dia. Mungkin orang yang tidak kenali dia, boleh cakap macam-macam. Tapi bila saya isi masa dengannya, barulah tahu karektor Fattah yang sebenarnya.

“Mungkin kalau saya berada di posisinya sekarang, belum tentu saya mampu tunduk macam tu agaknya,” akuinya jujur.

Lebih tiga tahun terlibat dalam seni, Farhan menyifatkan kerja keras dan usaha berterusan adalah resipi kejayaan seseorang individu.

“Dari dulu hingga sekarang, saya tidak pernah berhenti berharap. Saya ada target sendiri dan perlahan-lahan Allah SWT permudahkan, alhamdulillah.

“Saya juga dikelilingi mereka yang baik dalam bidang masing-masing dan itulah yang saya idam-idamkan. Selebihnya, saya teruskan dengan usaha dan doa, insya-Allah,” akhirinya optimis.