Rozita Che Wan sedia dikenali sebagai antara selebriti yang sebelum ini cukup menyokong kempimpinan Perdana Menteri, Tun Mahathir Mohamad. Lalu menerusi pengumuman kabinet baru Malaysia, Syed Saddiq telah pun diumumkan sebagai Menteri Belia & Sukan.

Sekali gus, dia mencatat rekod sebagai individu paling muda di negara ini di dalam menjawat jawatan sebagai menteri penuh.

Rozita atau lebih sinonim dengan panggilan Che Ta menerusi Instagram turut mengucapkan tahniah buat ikon muda itu. Malah, dia sempat berseloroh dengan menulis;

IKLAN

“Tahniah @syedsaddiq atas perlantikan. Jom kita pergi jogging ramai ramai tapi pinggang kami dah kecil cemana? Ada tak yang nak berjogging dengan kami? P/s: mata tu pandang mana?,” tulisnya sambil memberi pesan.

Katanya, kepada makcik bawang yang cuba buat spekulasi dia hanya mahu ‘test’ market’, pelakon drama Kak Marr ini  memberitahu, suaminya, pelakon Zain Saidin sudah cukup kacak terletak!

IKLAN

“Kepada makcik bawang yang kata kami test market, hampa ni buta ke apa? Sah sah laki kami pun elok terletak. Pap pap pap! Hahahahhaa. Padiaaaaaaa!,” tulis Che Ta sekali gus mengundang rasa hibur di kalangan peminatnya! 

IKLAN

Foto: Instagram Rozita Che Wan

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI