“Sebelum Ia Menjadi Isu,” – Bimbang Disalah Tafsir, Pak Nil Jelaskan Isu Wang Tunai RM5,000

Ceria Megastar Ministar 2019 telahpun melabuhkan tirai semalam dan serentak dengan itu, Datuk Aznil Haji Nawawi tampil menjelaskan isu penambahan hadiah wang tunai RM5,000 pemberiannya sejurus sidang media.

Ulas hos senior ini, umum sedia tahu pemenang tempat ke-4 sepatutnya hanya mendapat trofi sahaja, namun dia hanya mahu mengukir senyuman di wajah Putri dengan hadiah kemenangan, sumbangan Yayasan Pesona miliknya.

Sebelum ia menjadi isu, biar #paknil terangkan di sini.

“Iya, Paknil di sidang akhbar selepas konsert akhir Ceria Megastar Ministar ada mengumumkan untuk menghadiahkan pemenang tempat ke 4 Puteri dgn wang tunai RM5,000.

IKLAN

“Semua tahu yg di pertandingan itu pemenang ke empat hanya beroleh trofi sahaja tanpa hadiah wang tunai.

“Jadi Paknil mengambil peranan sebagai Pengerusi Yayasan Pesona yg Paknil tubuhkan untuk memberikan senyuman kepada Puteri. Harap isu ini tidak disalahtafsirkan oleh mana2 pihak,” ulasnya menerusi Instagram.

Program realiti Ceria Megastar Ministar 2019 menyaksikan Ministar Eiffel muncul juara dengan membawa lagu Talking To The Moon dan Bohemian Rhapsody.

IKLAN

Tempat kedua disandang oleh Ministar Cici manakala tempat ketiga dimenangi oleh Ministar Aliff.

Datuk Aznil Nawawi (Pak Nil sendiri) dan pelawak dan pelakon, Zizan Razak bertindak sebagai juri tetap manakala Ratu Dangdut, Mas Idayu sebagai juri jemputan.

Foto : Instagram Datuk Aznil Nawawi