Baru-baru ini, penyanyi remaja, Masya Masyitah ada memuat naik sepotong video berkongsi keadaan sekeliling kediaman barunya dilaman Youtube.

Perkongsian tersebut nyata menarik perhatian ramai yang kagum melihat pencapaian anak muda berusia 20 tahun itu.

Namun, tidak kurang juga ada segelintir pihak yang melabelkan tindakan bintang cantik itu seolah-olah riak dan menunjuk-nunjuk.

Peka dengan perkara tersebut, penyanyi lagu Hapus itu menjelaskan niatnya berkongsi video berkenaan hanyalah untuk memberi inspirasi kepada remaja di luar dalam mencapai cita-cita dan impian meski dalam usia muda.

“Sebenarnya, nak kata saya selalu menunjuk pun tidak. Baru sekali saya buat video ‘house tour’ tapi ada mulut-mulut orang yang kata saya riak.

“Jujurnya niat saya berkongsi video berkenaan hanyalah untuk memberi inspirasi bahawa bukan orang dewasa sahaja mampu membeli rumah, kita yang remaja pun boleh asalkan kita berusaha untuk dapatkan apa yang kita mahu.

IKLAN

“Masa saya beli ketika umur saya baru 19 tahun dan nilai rumah tersebut lebih kurang RM300,000,” katanya kepada MH.

Masya berkata demikan ketika ditemui pada majlis sidang media tayangan perdana kandungan Astro sempena Hari Kemerdekaan ke-63 yang berlansung di TPC, Kuala Lumpur pada Selasa.

“Saya Tak Suka Berhutang, Rasa Macam…,” – Menyimpan Sejak Umur 9 Tahun, Masya Masyitah Akhirnya Berjaya Beli Rumah Harga RM300k Cash

IKLAN

Dalam pada itu, Masya turut menyifatkan segala yang dikecapinya ketika ini adalah berkat usaha dan penat lelahnya menyimpan sejak kecil.

“Saya mula kumpul duit sejak pertama kali saya menyanyi ketika umur saya 9 tahun.

“Saya menyertai banyak pertandingan dan dari situ saya mula menyimpan sikit demi sedikit.

IKLAN

“Mana yang patut simpan saya akan simpan, untuk saya belanjakan pun ada juga. Mana yang lebih kita simpan.

“Saya beli rumah tersebut secara tunaj. Bagi saya, kalau apapun saya tak suka berhutang sebab saya rasa macam rugi nak bayar interest dan juga ‘bunga’,” jelasnya jujur yang turut berusaha membahagiakan keluarga tersayang.

Terdahulu, Masya merupakan salah seorang daripada lapan penyanyi di bawah naungan Rocketfuel yang mendengangkan lagu Sehati Malaysia yang juga merupakan lagu tema bagi kempen kali ini.

Malah, slogan ‘Malaysia, Kita Selamat Besama’ turut diangkat sebagai tema untuk kempen Hari Kemerdekaan anjuran Astro.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI