Penyanyi Tom mendedahkan dia kini memilih untuk tidak menjalinkan hubungan serius dengan mana-mana lelaki demi memberi fokus dan komitmen terhadap dua anak lelaki yang dijaganya, Putera Edler dan Putera Evans.

Tom, 36, atau nama sebenarnya Raja Farah Afzal Raja Ikram berkata, anak-anak menjadi kurniaan paling bermakna selain mahu melihat anak membesar di depan mata dengan baik.

“Saya Sebelum Ini Jarang ‘Single’, Bila Solo Rasa Seronok,” – Tom Tutup Dulu Pintu Hati Pada Lelaki “Saya Sebelum Ini Jarang ‘Single’, Bila Solo Rasa Seronok,” – Tom Tutup Dulu Pintu Hati Pada Lelaki

“Saya belum terbuka hati, saya sudah banyak lalui pelbagai perkara yang buat saya kecewa. Meski saya sayangkan bekas suami, tapi saya akui jodoh itu tak ada.

“Namun saya bersyukur kerana sekurang-kurangnya saya dikurniakan cahaya mata yang jadi pelengkap hidup. Itulah hadiah paling bermakna. Saya akan sayangi mereka sampai bila-bila.

“Tapi untuk buka hati pada lelaki, saya tak boleh nak cakap lebih-lebih, cuma bukan sekarang. Setakat ini, saya anak beranak tak perlukan siapa-siapa, tak perlu orang ketiga. Saya nak fokus terhadap anak-anak dulu,” katanya kepada MH.

Tom yang kini sedang bersaing di dalam program realiti, Gegar Vaganza musim kesembilan (GV9) bagaimanapun mengakui dia sebelum ini jarang menjalani kehidupan solo kerana sering mempunyai komitmen dalam perhubungan.

IKLAN

“Saya nak ada masa dengan cukup berikan perhatian kepada anak-anak dulu. Saya sebelum ini jarang ‘single’ (tidak berpasangan). Bila solo, saya rasa seronok. Akan tetapi saya akui pengalaman lalu banyak mengajar. Saya kini lebih berhati-hati dalam berkawan.

“Saya bertunang dan berkahwin pun pada usia muda. Sebelum ini, single paling lama pun dalam sebulan. Malah ada juga yang cuma mendekati, tapi saya tak boleh. Takut sekiranya saya ada pasangan, saya akan sayang dia lebih berbanding diri sendiri.

“Akhirnya kalau kecewa akhirnya makan diri. Anak-anak pun dalam proses membesar. Mereka memerlukan saya. Jadi tak perlu nak ada teman lelaki dulu. Risau nanti saya abaikan anak-anak.

“Apa yang saya boleh buat sekarang, cuba untuk menjarakkan hubungan itu. Selebihnya saya berdoa yang baik-baik sahaja,” katanya lagi.

IKLAN

Artikel Berkaitan;

Tom Jelaskan Kekeliruan Bersalin Tanpa Suami Di Sisi; “Saya Sendiri Yang Lari Dari Rumah, Ego…”

Tom GV9 Susut 5 Kilogram, Selalu Lupa Makan

IKLAN

“Bila Orang Tanya Mengenai Hidup Saya, Tak Banyak Cerita Menarik Yang Boleh Dikongsi Cuma…,” – Tom

“Saya Sebelum Ini Jarang ‘Single’, Bila Solo Rasa Seronok,” – Tom Tutup Dulu Pintu Hati Pada Lelaki “Saya Sebelum Ini Jarang ‘Single’, Bila Solo Rasa Seronok,” – Tom Tutup Dulu Pintu Hati Pada Lelaki

Sekadar informasi, Tom mengakui dia sebelum ini pernah mendirikan rumah tangga sebanyak tiga kali dalam tempoh lapan tahun selain pernah bertunang dua kali.

Tom turut memiliki tiga cahaya mata, namun anak pertama, Megat Airel tidak dibesarkannya.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini

https://www.youtube.com/watch?v=lKzn6GUIO-8

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI