Menduduki kerusi juri tetap bagi program nyanyian terbaru terbitan TV3, Famili Duo, penampilan pelakon dan pengacara, Didie Alias kali ini mendapat perhatian warga netizen hampir setiap minggu.

Rata-rata berpendapat busana yang digayakan oleh Didie tampak berbeza jika ingin dibandingkan dengan penampilannya sebelum ini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DiDie Alias (@ladydidiemsia)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DiDie Alias (@ladydidiemsia)

Mengulas lanjut mengenai perkara tersebut, Didie memberitahu, memasuki tahun 2021, dia kini mahu kelihatan lebih matang namun elemen elegan masih lagi dikekalkan.

Katanya lagi, selain daripada memiliki team yang sangat memahami citarasanya, ibu kepada enam orang anak ini menjelaskan dia tidak kisah untuk mengeluarkan bajet sendiri demi menjayakan sesebuah program itu.

“Bila dah masuk tahun 2021 ni, saya ingin bawakan keterampilan yang elegan dan lebih matang. Saya juga mempunyai kekuatan dari team saya sendiri.

IKLAN

“Saya kalau buat sesuatu tu saya tak kisah sekiranya saya kena keluar perbelanjaan sendiri. Kita kongsi rezeki.

“Saya ada designer saya sendiri dan setiap minggu kami kami akan bincang mengenai busana yang akan saya pakai.

“Saya juga mendapat sentuhan daripada make up artis, Kasih Cicie manakala rambut saya pula didandan oleh Miss Anatascia. Jadi, mereka ini sangat profesional dan mereka faham apa yang saya mahukan,” katanya kepada MH.

“Saya Rasa Kecantikan Terserlah Macam Umur 20 Tahun,” – Penampilan Di Famili Duo Raih Perhatian, Didie Alias Tak Kisah Keluar Bajet Sendiri “Saya Rasa Kecantikan Terserlah Macam Umur 20 Tahun,” – Penampilan Di Famili Duo Raih Perhatian, Didie Alias Tak Kisah Keluar Bajet Sendiri

Pelakon drama, Takdir Yang Tertulis itu berkata sedemikan sewaktu ditemui ketika sesi rakaman program, MHthrowback.

IKLAN

Dalam pada itu, Didie turut menambah, meskipun dia sedar Famili Duo merupakan sebuah program baru, namun dia tetap berani untuk memberikan yang terbaik bagi memenuhi kehendak pihak produksi.

“Mereka sangat bersungguh walaupun saya tahu ini program baru. Kita sendiri tak tahu kemampuan program ini. Boleh viral ke? Mampu beri impak ke?

“Kebiasaannya program baru ni orang akan lebih berhati-hati tetapi tidak untuk saya. Saya berani untuk keluarkan sesuatu penampilan yang ada ‘wow factor’,” katanya lagi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DiDie Alias (@ladydidiemsia)

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DiDie Alias (@ladydidiemsia)

Ketika ditanya mengenai busana yang dipakai pada minggu lalu, Didie mendedahkan dia telah menerima banyak mesej di Instagram yang memuji mengenai penampilannya itu.

“Saya rasa kecantikan saya terserlah macam umur 20 tahun. Terutamanya ketika pakai baju putih pada episod lepas. Mendadak DM yang saya dapat.

“Mereka semua tak berani nak komen yang bukan-bukan. Kebanyakkan komen kata saya nampak cantik pada malam tesebut.

“Saya bukanlah nak meninggi diri cuma saya gembira apa yang kami rancangkan itu menjadi. Teamwork tu yang mainkan peranan. Terima kasih juga diucapkan kepada pengurus saya iaitu suami saya sendiri,” akhirinya.

Sumber: Instagram Didie Alias

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI