Usahawan kosmetik, Eriyca Baiduri mengulas mengenai pembawaan serta pendiriannya sebagai pengasas produk yang dilihat lebih selesa tampil tersendiri berbanding mencipta gimik sensasi.

Menurut Eriyca atau lebih sinonim disapa sebagai Madammu, setiap individu mempunyai cara tersendiri dan dia menghormati pendirian orang lain.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by M A D A M M U (@eriyca.baiduri)

“Setiap orang dia ada cara masing-masing. Saya dengan cara saya. Mungkin ‘founder’ lain dengan cara mereka. Tapi bagi saya mereka doing good, itu cara mereka.

“Saya hanya jadi diri sendiri, tak perlu jadi orang lain. Sebab saya dikenali pun dengan cara begini. Setiap orang ada keunikan masing-masing.

“Malah saya sebenarnya bangga melihat ‘founder’ di Malaysia. Mereka gigih berusaha nak naikkan jenama mereka.

IKLAN

“Jadi sama-samalah kita bila tengok kejayaan atau cara itu… dia punya cara masing-masing,” katanya.

Ditanya mengenai caranya berhadapan dengan netizen di media sosial, Madammu mengakui setiap daripada mereka mempunyai pandangan berbeza-beza terhadap sesuatu isu atau perkara.

Dia bagaimanapun terbuka dan selesa melihat setiap komen yang diterima di media sosial daripada sudut yang baik.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by M A D A M M U (@eriyca.baiduri)

IKLAN

“Bagi saya, mereka masing-masing ada cara berfikir. Mungkin datang daripada latar yang berbeza. Jadi kita tidak boleh untuk anggap mereka akan faham dengan cara pemahaman kita.

“Kadang kita tengok, dalam sebuah kelas ada 10 orang pelajar. Dua mungkin faham ‘A’ dan dua lagi mungkin faham ‘B’. Sedangkan cikgu mengajar orang yang sama.

“Jadi itu salah satu sebab saya positif dan tak mudah melatah dengan netizen. Sebenarnya, mereka menghiburkan. Daripada netizen jugalah, kemudiannya menjadi pengikut saya.

“Kebiasaannya saya akan cuba jawab persoalan mereka (komen), tetapi dalam bentuk yang positif. Kadang saya tak bergurau pun tapi nampak kelakar,” katanya berseloroh. 

IKLAN

Terdahulu, penaja utama menerusi Noir di Anugerah Juara Lagu ke-36 (AJL36) ini ditemui sejurus sesi Program Permentoran Bisnes yang diadakan di The Datai Langkawi, Teluk Datai, baru-baru ini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by M A D A M M U (@eriyca.baiduri)

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI