Pelakon yang popular era 90-an, Noralbaniah menjelaskan dirinya tidak bekerja sebagai tukang cuci (cleaner) sekaligus menepis dakwaan segelintir pihak.

Menurut Noralbaniah, dia masih lagi berlakon sehingga kini seperti biasa, cuma jarang berkongsi mengenai aktiviti seninya itu di media sosial.

“Saya mahu jelaskan saya bukan ‘cleaner’, saya berdiam diri sebab memang itu perangai saya. Saya pernah tulis sekitar empat atau lima tahun lalu, saya makan di restoran mewah pun saya tak cakap, makan bawah jambatan pun tak beritahu.

“Ya saya pernah hidup susah dulu. Mungkin disebabkan saya hanya muat naik apa yang penting saja di media sosial. Saya orang lama, bukan macam budak zaman sekarang.

“Sebenarnya saya orang lama yang tidak aktif di media sosial. Saya tidak banyak memuat naik perkembangan saya di media sosial, meskipun saya sedang menjalani penggambaran,” katanya.

Dia bagaimanapun menghormati setiap profesion mana-mana individu dalam mencari rezeki.

IKLAN

Noralbaniah berkata demikian ketika ditemui di Majlis Tayangan Filem Vik2ria Secret, baru-baru ini.

Malah pada masa sama akui, disebabkan jarang memuat naik perkembangannya itu, ramai yang menyangka Noralbaniah tidak lagi berlakon, sedangkan dia masih lagi menjayakan drama-drama tempatan.

“Baru-baru ini saya menjayakan drama Surat Cinta Untuk Jannah siaran TV Alhijrah. Tapi saya akui sebelum ini ada juga media yang menelefon saya bertanya mengenai isu ‘cleaner’.

IKLAN

“Saya belum lagi buat video menjelaskan perkara sebenar, tunggulah saya menjelaskan nanti bahawa saya bukan cleaner menerusi sebuah video.

“Sebenarnya orang salah anggap gambar saya berikutan iklan di lapangan terbang yang mana bertujuan memberi kesedaran menjaga kebersihan tandas.

“Tapi ada yang salah anggap, ada yang telefon saya nak berikan tawaran lakonan, tapi ragu saya boleh bekerja atau tidak.

IKLAN

“Bulan lalu pun ada saudara pun tegur benda sama, katanya kasihan pada saya. Ini semua adalah salah faham,” katanya sekaligus menjelaskan situasi sebenar.

Sekadar informasi, Albaniah memulakan kerjaya lakonan pada 1989 pada usia 19 tahun.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini