Iflix mengesahkan filem spin-off terbaru dari KL Gangster Underworld iaitu Rise to Power, akan ditayangkan secara eksklusif dan percuma hanya di iflix, pada 19 September 2019 depan.

Menerusi filem berkenaan, bintang utamanya, Dynas Mokhtar mengukuhkan lagi wataknya sebagai Madam Wong, yang menceritakan tentang bagaimana satu-satunya wanita yang mengetuai geng KL bangkit berkuasa dengan kelicikan, keberanian, dan kekerasan.

Dalam penceritaan masa silam tentang perjuangannya juga, May Wong menentang tradisi patriarki dalam keluarganya sambil merancang jalannya untuk menaiki takhta, tanpa sebarang belas kasihan.

Mark Francis, selaku Pengarah Original Programming iflix Global, menerusi kenyataan media menjelaskan, pihaknya ada meneliti respon yang diberikan penonton yang rata-ratanya tertarik dengan watak Madam Wong.

Sah! Filem Spin-Off KL Gangster Underworld, Rise to Power Akan Ditayangkan 19 September Depan

“Kami meneliti semula maklum balas peminat KL Gangster Underworld Musim pertama dan kami sedar yang mereka begitu tertarik dengan watak Madam Wong lakonan Dynas Mokhtar dan hubungannya bersama Ayah Zan (Hasnul Rahmat).

IKLAN

“Semasa Dynas hamil, kami sebenarnya dalam perancangan untuk Musim kedua dan kami menyedari bahawa kami boleh memulakan musim terbaru, dengan sebuah cerita yang bermula 10 tahun sebelum musim pertama dengan “menghidupkan” Zan.”

Sah! Filem Spin-Off KL Gangster Underworld, Rise to Power Akan Ditayangkan 19 September Depan

“Filem ini sememangnya unik dengan adanya watak utama wanita yang kuat dan kejam, di samping memaparkan aksi dan pergelutan yang membuatkan francais KL Gangster Underworld menjadi kegemaran peminat,” katanya.

IKLAN

Rise to Power menggabungkan nama-nama terunggul dalam industri dari Skop Productions (Munafik 2, Abang Long Fadil 2, Evolusi KL Drift 2, and KL Gangster), bersama pengarah terkemuka Faisal Ishak dan Syafiq Yusof, yang memimpin produksi KL Gangster Underworld Musim 1.

Peminat-peminat KL Gangster Underworld pasti akan teruja dengan kembalinya watak  seperti Zan (Hasnul Rahmat), Tauke (Azhan Rani), Shah (Beto Kusyairy), Adi (Zahiril Adzim), dan Belut (Amerul Affendi), di samping “King” dari filem KL Gangster (2001) yang dilakonkan oleh pelakon veteran Ridzuan Hashim. Filem ini juga memperkenalkan watak-watak baru yang dilakonkan oleh Elvis Chin, Tony Eusoff (Saloma), dan Sharifah Sakinah (Girlfriend Aku Dari Neraka The Series).

Selaras dengan misi iflix dalam menghiburkan para penonton, dengan striming kandungan tempatan premium, Rise to Power dikatakan bakal menutup jurang antara pelancaran KL Gangster Underworld Musim 1 dan Musim 2 (yang bakal bermula penggambaran pada bulan November) yang dijangka bakal dilancarkan pada tahun 2020.

IKLAN

Sah! Filem Spin-Off KL Gangster Underworld, Rise to Power Akan Ditayangkan 19 September Depan

Pada masa sama, jangan lupa untuk menantikan tayangan miniseries Ombak Rindu, yang mempunyai empat bahagian dan bakal dilancarkan tidak lama lagi.

Ombak Rindu merupakan drama romantik hasil adaptasi dari novel trilogi Fauziah Ansari. Sementara itu, para penonton di Indonesia pula bakal disajikan dengan dua judul hasil iflix Originals Kisah Tanah Jawa dan Conversation with Ghosts (working title) pada awal tahun depan.

iflix merupakan peneraju penyedia khidmat hiburan bagi pasaran membangun dengan pelbagai pilihan rancangan TV, filem-filem, siri terbitan tempatan Originals, siaran premium sukan secara langsung serta sumber berita mutakhir dan lengkap dari serata dunia, untuk distrim atau dimuat turun di peranti dengan sambungan internet; pada bila-bila masa, dimana sahaja.

Foto: Terima kasih iflix

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI