Selebriti popular, Hanis Zalikha sememangnya sering menjadi tumpuan ramai dek kerana keperibadiannya yang terpuji serta kehebatannya membangunkan sebuah perniagaan di samping menjadi seorang isteri dan ibu yang penyayang kepada dua orang anak tercinta.

Berkongsi sebuah memori di Instagram, pasti ramai yang tidak menyangka bahawa suatu ketika dahulu Hanis pernah melalui saat yang sukar bersama keluarganya.

Pulut Panggang Gamit ‘Memori’ Hanis Zalikha, Terkenang Waktu Mak Ayah Cari Rezeki Meniaga Tepi Jalan

Pulut Panggang Kuih ‘Nostalgia’ Hanis Zalikha

Pulut Panggang Gamit ‘Memori’ Hanis Zalikha, Terkenang Waktu Mak Ayah Cari Rezeki Meniaga Tepi Jalan

“Pulut Panggang ni kuih yang terlalu nostalgik untuk saya, memang kalau makan, terus akan dibawa ke zaman Mama Daddy meniaga tepi jalan jual kuih & nasi lemak.

“Maybe sebab takde masa lain Mama akan buat pulut panggang ni. Sampai sekarang dah tak makan dah sebab memang Mama takde buat dah. Cuma time nak meniaga dulu tu je. Dan Mama buat memang sedap sungguh sungguh.

IKLAN

“Tapi yang ni bukan Mama buat. Thank you pulun berusaha besarkan kami dalam kesempitan. Kami tak rasa kekurangan bila kenangkan kesusahan tu, yang ingat cuma memori kita satu keluarga bahagia bersama @nanirostam,” tulis Hanis.

Wargamaya ‘Puji’ Hanis Tak Lupa Asal Usul
Pulut Panggang Gamit ‘Memori’ Hanis Zalikha, Terkenang Waktu Mak Ayah Cari Rezeki Meniaga Tepi Jalan Pulut Panggang Gamit ‘Memori’ Hanis Zalikha, Terkenang Waktu Mak Ayah Cari Rezeki Meniaga Tepi Jalan Pulut Panggang Gamit ‘Memori’ Hanis Zalikha, Terkenang Waktu Mak Ayah Cari Rezeki Meniaga Tepi Jalan

Selepas berkongsi kisah, ramai pengikut laman sosialnya yang turut berkongsi rasa dengannya serta memuji Hanis kerana tidak pernah melupakan asal usul walaupun kini sudah mengecapi kejayaan dalam hidup.

IKLAN

Untuk rekod, Hanis Zalikha merupakan seorang penulis blog, model, pelakon dan pengacara wanita Malaysia. Beliau pernah dicalonkan untuk anugerah Most Influential Blog Award pada tahun 2011.

Hanis mula memperlahankan kegiatan seninya untuk memberikan fokus dan perhatian kepada keluarga, membesarkan anak-anak dan perniagaan mesra muslim miliknya dibawah jenama Cakenis.

IKLAN

Sekadar info, artikel ini merupakan artikel olahan semula dari HIJABISTA

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.

Sumber: Instagram Hanis Zalikha

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI