Pendakwah selebriti, Ustaz Muhammad Haris Mohd Ismail atau PU Riz, 29, telah dilantik menjadi Duta Wakaf Program Wakaf Masjid Al-Makmuriah, Kubang Kerian, Kelantan, baru-baru ini.

Menurut PU Riz yang juga suami kepada selebriti terkenal Neelofa, pelantikan berkenaan khusus bagi membantu program itu untuk mengumpul dana bagi tujuan membiayai pembelian tanah, pembangunan infrasruktur dan membaik pulih rumah asnaf.

“Pertamanya, saya terima pelawaan ini kerana ia adalah masjid persendirian yang tidak dinaungi mana-mana pihak kecuali orang masjid sendiri serta bantuan pun diterima oleh orang ramai.

“Komitmen saya lebih pada membantu pihak masjid mencari dana dan sedekah bagi beberapa tujuan seperti pembelian tanah, pembangunan infrasruktur dan membaik pulih rumah asnaf.

IKLAN

“Selain itu, pihak masjid akan menjalankan beberapa program sepanjang enam bulan ke depan ini. Jadi, saya mengharapkan orang ramai terutama pengikut saya di media sosial untuk bersama-sama menyumbang seikhlasnya,” katanya.

PU Riz Jadi Duta Program Wakaf Di Masjid, Bantu Asnaf – “Sama-Sama Menyumbang Seikhlasnya.” PU Riz Jadi Duta Program Wakaf Di Masjid, Bantu Asnaf – “Sama-Sama Menyumbang Seikhlasnya.” PU Riz Jadi Duta Program Wakaf Di Masjid, Bantu Asnaf – “Sama-Sama Menyumbang Seikhlasnya.” PU Riz Jadi Duta Program Wakaf Di Masjid, Bantu Asnaf – “Sama-Sama Menyumbang Seikhlasnya.”

Tambah PU Riz, majlis menandatangani pelantikan terbabit dibuat di masjid itu pada 6 Julai lalu.

IKLAN

Turut diadakan sejurus kerjasama berkenaan adalah Kuliah Maghrib Perdana ‘Generasi Z Cinta Masjid’ yang dihadiri lebih 300 penduduk setempat.

“Alhamdulillah, sasaran program ini memang dalam kalangan golongan muda. Malah, itu juga antara sebab kenapa saya dipilih menjadi duta wakaf ini oleh pihak masjid.

IKLAN

“Semoga kerjasama kami dapat menggerakkan lagi golongan muda untuk terbabit sama dalam program yang bakal diadakan selepas ini.

“Paling penting juga, semoga segala apa yang dirancang pihak masjid dari segi pembangunan dan membantu golongan asnaf dapat dilaksanakan dan dipermudahkan Allah SWT,” katanya lagi.

Untuk terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI