Jika kes Sajat, ada individu yang mahir menukar gambar anaknya dengan wajah orang lain, namun berbeza pula apa yang terjadi pada seorang juruterbang yang mahir menggunakan Photoshop.

Juruterbang yang menggunakan nama Pilotganso di Instagram ini telah dikecam oleh sesetengah netizen kerana tindakannya berkongsi beberapa gambar selfie sepanjang membawa kapal terbang.

Kebanyakan netizen melahirkan kebimbangan mereka apabila melihat juruterbang ini berkongsi sekeping gambar berlatarbelakangkan Palm Island yang terletak di Dubai.

Dengan menggunakan kapsyen “Its already my second hometown #dubai Selfie” ramai mempersoalkan adakah juru terbang ini dibenarkan untuk melakukan perkara seperti ini, akhirnya semua terbongkar.

Its already my second hometown #dubai Selfie ??✈️ ⚠️photoshop mode on⚠️

A post shared by PilotGanso (@pilotganso) on

IKLAN

Sebenarnya ia bukanlah ‘real’ seperti yang dijangkakan. Sebaliknya ia hanya kepakaran seorang juruterbang yang mahir menggunakan software Photoshop sahaja.

Malah, juruterbang ini turut mengesahkan semua gambar-gambar yang telah dimuat naik itu telah diedit olehnya sendiri.

Dalam masa yang sama, dia turut menambah ayat di ruangan kapsyen dengan berkata “photoshop mode on” agar tiada pihak salah faham lagi dengan tindakkannya.

Walau bagaimanapun netizen tetap memuji keberanian dan kepakaran juruterbang ini kerana gambar yang dimuat naik semuanya kelihatan sangat real dan menarik.

IKLAN

Power Dalam Editing Gambar, Ramai Bimbang Keselamatan Juruterbang Power Dalam Editing Gambar, Ramai Bimbang Keselamatan Juruterbang Power Dalam Editing Gambar, Ramai Bimbang Keselamatan Juruterbang

Jom lihat gambar-gambar yang menjadi bualan hangat ini.

Power Dalam Editing Gambar, Ramai Bimbang Keselamatan Juruterbang

IKLAN

Power Dalam Editing Gambar, Ramai Bimbang Keselamatan Juruterbang

Power Dalam Editing Gambar, Ramai Bimbang Keselamatan Juruterbang

Power Dalam Editing Gambar, Ramai Bimbang Keselamatan Juruterbang

 

Wow…

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI