Pastinya pencinta haiwan akan mengalir air mata apabila melihat sebuah rakaman video yang merakamkan aksi seekor kucing yang tidak mahu berganjak dari kubur seorang pencinta kucing sewaktu masih hidup.

Berita ini dikongsikan oleh seorang pengguna akaun Facebook bernama Zarould Zh Hisham, mengenai berita pemergian datuknya dan telah selamat dikebumikan di tanah perkuburan Masjid Kelibang, Pulau Langkawi.

Menerusi perkongsiannya itu, dia memberitahu ada kejadian yang aneh di mana ada seekor kucing berwarna putih telah muncul dan mengelilingi kubur arwah datuknya.

“Assalamualaikum tok wan Saya (Ismail Bin Mat)Telah Di selamat Di Kebumikn di tanah Pekuburan Masjid Kelibang(Pulau Langkawi)..Ada Kejadian berlaku semasa Kami Membaca taqil,Seekor kucing Brwarna Putih Muncul mengelingi Kubur Arwah Tok wan Saya..Sunguh Besar Kekuasaan Mu Ya Allah..Semasa Arwah tokwan Saya Di dunia..dia seorang yg cinta kepada Kucing..Saya Harap Tokwan Di Tempatkn Org yg Beriman ..Al fatihah..Cucu Mu Sentiasa Mendoakn Utk Mu,(Zarul Hisham) saya sayang tokwan?,” tulisnya.

Sayu melihatkan video itu bagaimana kucing itu berdegil tidak mahu berganjak dari kubur tersebut walaupun banyak kali cuba dialihkan oleh orang ramai yang berada di situ.

Mari kita lihat video yang dikongsikan oleh Zarould.

IKLAN

Ada juga gambar yang dikongsikan,  kucing tersebut masih lagi duduk di sisi kubur tersebut.

Pilu Hati Lihat Kucing Tak Mahu Berganjak Dari Kubur Tuannya

IKLAN

Rata-rata pengikut Zarould di Facebook turut tersentuh hati melihat aksi kucing itu.

Yanti Royani: Syg btl putih kat tok wan sampai tk blh berpisah. Subhanallah

Rafizan Pijan: Binatang tk bole brcakap tapi binatang bole tau hati budi msnusia yg ikhlas…amjnn utk tok wan yg suka pada binatang.

IKLAN

Iwan Husna: Allah..Kucing ini pon tau sygkan tuan ni..pahala yg besar utk org yg kasihkan sesama makhluk

Nora Napi: Al fatihah…. Sedihnye tgk kucing tu

Buat Zarould, salam takziah kami ucapkan atas pemergian datuk tercinta. Semoga rohnya tenang di sana dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.

Sumber: Facebook Zarould Zh Hisham

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI