Bila tiba bulan Ramadan yang penuh dengan keberkatan, usahawan dan penyanyi Datuk Seri Aliff Syukri berbesar hati menghulurkan bantuan kepada orang yang lebih memerlukan.

Malah, setiap tahun Aliff akan mengadakan majlis penyerahan zakat kepada orang yang memerlukan dan tahun ini pula di Kampung Sunbgai Nibong, Selangor.

“Doakan mereka yg kurang berkemampuan ini juga gembira di bulan mulia ini.. dan sesiapa yg mendoakan kebaikan saya.. saya juga turut mendoakan kalian????

“Setiap hasil keuntungan yg diperoleh dprd perniagaan @as.legacymalaysia saya sedar hasil ini juga hak milik mereka yg memerlukan.. Perniagaan yg dibina ini bukan semata-mata utk mengumpul kesenangan milik sy seorang..

“Sy telah miliki segalanya dan sebahagian drpd harta kesenangan ini akan sy berikan kpd mereka yg memerlukan.. Terima kasih kpd semua yg sentiasa menyokong jenama @as.legacymalaysia … boleh saya tau??? siapa pengguna atau mop saya??? sila komen d bawah..sokongan anda saya peruntukkan pada mereka yg kurang berkemampuan? ada yg perlukan bantuan saya lagi..kalau ada komen d bawah nanti sy akan berjumpa anda,” tulis Aliff panjang lebar.

IKLAN
View this post on Instagram

doakan mereka yg kurang berkemampuan ini juga gembira di bulan mulia ini.. dan sesiapa yg mendoakan kebaikan saya.. saya juga turut mendoakan kalian???? . . . Setiap hasil keuntungan yg diperoleh dprd perniagaan @as.legacymalaysia saya sedar hasil ini juga hak milik mereka yg memerlukan.. Perniagaan yg dibina ini bukan semata-mata utk mengumpul kesenangan milik sy seorang.. Sy telah miliki segalanya dan sebahagian drpd harta kesenangan ini akan sy berikan kpd mereka yg memerlukan.. Terima kasih kpd semua yg sentiasa menyokong jenama @as.legacymalaysia … boleh saya tau??? siapa pengguna atau mop saya??? sila komen d bawah..sokongan anda saya peruntukkan pada mereka yg kurang berkemampuan? ada yg perlukan bantuan saya lagi..kalau ada komen d bawah nanti sy akan berjumpa anda.. . . . baju sy dari @as.legacymalaysia

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

Selain itu, suami kepada Datin Seri Shahidah ini juga telah mengeluarkan zakat sebanyak RM1.2 juta untuk tahun ini.

“Alhamdulilah sy telah selesaikan tanggungjawab wajib kepada mereka yang memerlukan.. Setiap hasil keuntungan yg diperoleh dprd perniagaan @as.legacymalaysia saya sedar hasil ini juga hak milik mereka yg memerlukan..

IKLAN

“Perniagaan yg dibina ini bukan semata-mata utk mengumpul kesenangan milik sy seorang.. Sy telah miliki segalanya dan sebahagian drpd harta kesenangan ini akan sy berikan kpd mereka yg memerlukan..

“Terima kasih kpd semua yg sentiasa menyokong @as.legacymalaysiasehingga saya mampu mengeluarkan Zakat sebanyak 1.2 Juta pada tahun ini.. Alhamdulilah di atas rezeki Nya,” tulisnya lagi.

IKLAN

Menerusi ruangan komen pula, netizen turut terharu dengan sifat pemurah Aliff buat golongan yang memerlukan.

“Perniagaan Bukan Untuk Kesenangan Seorang,”- DS Aliff Syukri Kongsi Rezeki RM1.2 Juta, Hulur Bantuan Zakat “Perniagaan Bukan Untuk Kesenangan Seorang,”- DS Aliff Syukri Kongsi Rezeki RM1.2 Juta, Hulur Bantuan Zakat “Perniagaan Bukan Untuk Kesenangan Seorang,”- DS Aliff Syukri Kongsi Rezeki RM1.2 Juta, Hulur Bantuan Zakat “Perniagaan Bukan Untuk Kesenangan Seorang,”- DS Aliff Syukri Kongsi Rezeki RM1.2 Juta, Hulur Bantuan Zakat

Video/Foto : Instagram Aliff Syukri

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI