Siapa yang tak kenal dengan penyanyi lagu Eh? ini. Penampilan Zizi Kirana atau nama sebenarnya Nur Fazelah Mad Tahil semakin anggun sejak tampil selesa berhijab. Memang sangat cantik dan berseri-seri wajahnya ditambah pula dengan suaranya yang serak-serak basah itu.

Tak sangka penyanyi dari Sabah ini rupanya sudah meniti usia 36 tahun, nampak muda kan. Zizi Kirana di antara wanita bertuah kerana dikurniakan seraut wajah tiada bermasalah dan sangat mulus. Namun, itu bukan alasan buatnya tidak menjaga kecantikan diri.

Pernah Jadikan Nasi Sebagai Musuh, Kini Zizi Kirana ‘Berteman Baik’ Dengan Kunyit? Pernah Jadikan Nasi Sebagai Musuh, Kini Zizi Kirana ‘Berteman Baik’ Dengan Kunyit?

Menelusuri rutin penjagaan kecantikannya nyata wanita ini mengamalkan penjagaan kecantikan yang ringkas dan banyak mempraktikkan bahan semula jadi yang mudah di dapati di dapur untuk tampil menawan.

Wanita cantik ini turut berkongsi mengamalkan petua kecantikan berasaskan kunyit seperti yang dilaporkan di Sinar Harian.

1. Zizi Amalkan Masker Kunyit Di Rumah!

Pernah Jadikan Nasi Sebagai Musuh, Kini Zizi Kirana ‘Berteman Baik’ Dengan Kunyit?

IKLAN

“Saya tidak mempunyai sebarang teknik rawatan khusus. Sebaliknya, saya hanya mencuci muka dengan pencuci wajah, memakai pelindung sinar matahari, serum dan pelembap wajah seperti yang biasa dilakukan oleh semua wanita.

Jika mempunyai masa terluang saya membuat masker pada wajah dengan menggunakan kunyit hidup yang ditumbuk halus. Saya gemar melakukan sendiri masker wajah di rumah kerana tidak gemar ke spa kecantikan,” jelas Zizi Kirana.

2. Jamu Kunyit ‘Teman Setia’

Pernah Jadikan Nasi Sebagai Musuh, Kini Zizi Kirana ‘Berteman Baik’ Dengan Kunyit?

“Pada saya, penjagaan penampilan itu penting dan seharusnya bermula dari dalam. Selain mengamalkan pengambilan makanan dan gaya hidup sihat, perihal jiwa serta kerohanian juga perlu dijaga.

IKLAN

Selain itu, saya juga seorang yang amat menitik beratkan aspek kebersihan. Sebagai tambah nilai untuk kesihatan, saya juga mengambil vitamin sebagai suplemen tambahan. Sejak dahulu lagi saya mengamalkan meminum jus kunyit sebagai minuman kesihatan.

Pernah Jadikan Nasi Sebagai Musuh, Kini Zizi Kirana ‘Berteman Baik’ Dengan Kunyit? Pernah Jadikan Nasi Sebagai Musuh, Kini Zizi Kirana ‘Berteman Baik’ Dengan Kunyit?

Kaedah ini merupakan cara tradisional dan mudah untuk melakukan sendiri di rumah untuk menjaga kesihatan,” tambahnya yang hanya akan lakukan aktiviti fizikal seperti senaman ringan seminggu sekali.

IKLAN

Menurutnya dia hanya hadkan pengambilan nasi sekali dalam sehari dan tidak mengambil peduli soal jumlah kalori yang perlu diambil.

Sekadar info, artikel ini merupakan artikel olahan semula dari NONA

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.

Sumber: Instagram Zizi Kirana

 

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI