“Pergi Mekah Dengan Lelaki Lain, Balik Dengan Lelaki Lain, Ketentuan Allah? Janganlah Guna…,” – Micheal Ang

Menerusi perkongsian di laman Instagram miliknya, pengarah Micheal Ang menyelar tindakan segelintir individu menggunakan nama tuhan dalam membenarkan setiap perbuatan.

Jelasnya menerusi video yang dimuat naik, berkahwin untuk kali yang kedua dan seterusnya merupakan hak masing-masing, namun jangan sesekali menggunakan nama Allah.

“Salam semua! Se jujurnya aku memang tak nak komen pasal org nak kahwin 2 ke 4 ke Sebab Hak kau org.

“Tapi naik meluat pulak dengar statement dia org pasal Ini semua ketentuan Allah Dah dah la guna Nama ALLAH atas perbuatan Dan nafsu kau org! Phuiiiii. And satu lagi @mfmirafilzah takan nak kita mintak 19 kali baru dpt stock baru Luna tu!!! Argggghhhhh! Luv u all by the way!

IKLAN

“Sebenarnya aku tak nak komen pasal ustaz yang kahwin. Tapi naik meluat. Apa semua ni? Pergi Mekah dengan lelaki lain, balik dengan jantan lain. Ketentuan Allah?

Janganlah guna nama Allah. Tolonglah.

“Kalau kata semua ini ketentuan Allah, maknanya penagih dadah itu menagih pun kerana ketentuan Allah. Orang yang membunuh pun ketentuan Allah sebab sudah tertulis,” katanya.

Netizen turut memberikan reaksi di ruang komen berhubung pandangan yang diberikan pengarah Sweet Dreams ini.

IKLAN

Bagaimanapun, pengarah yang kini turut bergelar pelakon itu tidak pula menyatakan spesifik individu yang dimaksudkan, sebaliknya hanya berkongsi pandangan umum.

Foto : Instagram Micheal Ang