“Perempuan Memang Suka Membebel, Leceh…,” – Kata Black Hanifah, Tuju Pada Siapa?

Penyanyi bersuara lantang, Black mengakui dia ‘rimas’ dengan wanita yang kuat berleter. Bagaimanapun, bintang ini tidak menafikan apa yang dibebelkan mereka ada kebaikannya juga.

“Lagu tersebut berjudul Pok Pet dan merupakan single terkini saya. Mulai lancar sebenarnya hujung tahun lepas. Sebenarnya saya dah dengar lagu ni dari Hazama sekitar dua tahun lalu. Dia ada minta saya untuk selesaikan liriknya juga.

“Lalu kami berbincang memandangkan saya sebelum ini tidak pernah muncul dengan lagu-lagu sedemikian,” katanya kepada MH.

Ditanya apakah sebab yang membuatkan dirinya tertarik untuk membawakan lagu sedemikian yang mempunyai elemen sinis terhadap wanita, Black mempunyai jawapannya sendiri.

“Queen control dan membebel tu dua perkara yang berbeza. Rasanya perempuan ni memang jenis yang banyak cakap, leceh. Tetapi dalam lagu itu, apa yang lelaki itu maksudkan selepas dirangkumkan ialah untuk kebaikan si suami juga.

IKLAN

“Perempuan memang suka membebel. Kiranya inspirasi dari sekitar saya jugalah. Bukan hanya isteri saya saja. Ibu dan kakak saya pun sama. Tak dikhususkan pada isteri semata. Biasalah perempuan kan?

Malah muzik videonya juga kalian akan boleh nampak apa yang ingin disampaikan,” kongsinya lagi.

Sementara itu, ketika diajukan pertanyaan apakah respin Black sekiranya berdepan dengan situasi si isteri sedang membebel, ini jawabnya;

“Awal-awal kahwin dulu memang kami akan bertekak. Lalu bila dah lebih enam tahun kahwin, masing-masing dah saling faham. Kalau Cira (isteri) membebel saja, maknanya adalah reaksi yang saya perlu buat.

“Misalnya saya akan cakap ‘sudahlah’. Lama kelamaan dia diamlah,” seloroh Black. Terdahulu, bintang berkenaan ditemui media pada majlis pelancaran koleksi raya dan wangian terkini dari D’Mainiza Boutique di Grand Millenium, Kuala Lumpur.

Menurut pengasasnya iaitu Datin Maini Jali, untuk tahun ini pihaknya telah mengeluarkan 17 rekaan busana buat wanita dan 4 rekaan untuk lelaki pada musim perayaan nanti.

IKLAN

“Menariknya kali ini, pihak DM Boutique memperkenalkan dua konsep rekaan kami iaitu mampu milik dan koleksi eksklusif yang mana kalau nak diikutkan harga bermula RM249.90 sehingga RM769.90. Boleh dibeli di butik atau menerusi dalam talian.

“Malah kami turut mengambil peluang untuk melancarkan juga wangian jenama sendiri iaitu DM Perfume yang telah berada di pasaran sejak tahun lalu. Cuma kali ini kami berpeluang untuk melancar seterusnya memperkenalkan produk tersebut buat pembeli dengan lebih meluas,” jelasnya optimis.

Foto: Instagram Black