Macam Langit Dengan Bumi, Rupanya Ini Sisi Sebenar Dini Schatzmann, Janna Nick Dedahkan! – “Makan Dalam Kereta Tak Boleh, So Aku Jadi Rimas.”

Pelakon dan pengacara Janna Nick, 26, ada berkongsikan sikap kekasih hatinya, Dini Azan Schatzmann, 27, yang nyata berbeza dengan hos program Melodi itu.

Menurut Janna atau nama sebenarnya Nurul Jannah Muner, perwatakannya pelakon kacukan itu sangat kontra sehingga membuatkan mereka kerap berselisih faham pada awal perkenalan.

Pendedahan tersebut dikongsikan pelakon Cari Aku Di Syurga itu menerusi satu perkongsian panjang lebar di Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Janna Nick (@jannanick)

“Don’t lose your present to your past. Beza perangai kitaorang macam langit dengan bumi.

Kontra ya amat. Awal-awal perkenalan dulu, gaduh je lah sebab selalu salah faham dengan perangai masing-masing.

“Dia OCD, aku jenis bersepah (bersepah je la bukan pengotor). Tutup pintu kereta kuat-kuat kena marah, Makan dalam kereta tak boleh. So aku jadi rimas.

Sebab selama aku hidup takde orang control hidup aku. (sebab kan aku membesar dengan tok & tokwan, lepas tu membesar sendiri dekat sekolah asrama).

“So, tiba-tiba muncul sorang mamat ni nak control hidup aku. Of course jiwa raga aku rasa memberontak,” kongsi Janna.

IKLAN

Dia pada masa sama turut mengakui Dini seorang yang terlalu ‘overthinking’ hingga ada ketikanya membuat Janna stres.

“Lepas tu dia ni sejenis OVERTHINK teruk! Dia akan fikir satu satu benda tu punya la complicated sampai aku yang stress. Uish stress wei dengan orang yang overthink ni.

“Macam kau dah takde advise dah nak bagi untuk dia relax. Ayat aku selalu cakap “relax ok, jangan kerut sangat muka tu”.

“Lepas tu, INDECISIVE! (dia akan confuse gila bila nak buat keputusan). Nak beli barang, nak order makanan, nak beli baju..eh macam macam lah!,” tulisnya.

Tambah Janna lagi, perbezaan yang turut ketara adalah mengenai menu makanan yang dimakan.

“Paling yang aku terpaksa jadi fake adalah, bab makanan!  Ye…cara kitaorang makan, sangat lah berbeza yer. Aku ni makan la segala jenis mak nenek.

“Dia ni masa awal-awal dulu, VEGAN! (vegan, yang makan daging/ ayam tipu-tipu tu). Bayangkan, dating pun aku kena pura pura aku suka makan makanan dia. Padahal OK OK je lah.

“Pendekkan cerita, banyak lagi perbezaan dari segi mentality & upbringing. Kalau aku nak cerita tak cukup lah karangan dekat instagram ni,” jelasnya.

Bagaimanapun apa yang paling peting ialah untuk cuba saling memahami mesti latar masing-masing berbeza.

“Tapi, point yang aku nak bagitau. Cara kita membesar, persekitaran,didikan,pengalaman yang menjadi kan kita manusia yang berbeza.

IKLAN

“Kalau nak hidup dengan manusia lain kau kena faham yang manusia lain tu jadi begitu & begini atas sebab sebab yang tertentu.

“Kau tak boleh salah kan masa silam dia, Kau tak boleh ungkit kelemahan dia. Sebaliknya kena sama sama fikir macam mana nak tukar kelemahan tu jadi sesuatu yang bermanfaat untuk kegunaan masa depan korang.

“Yang ada pengalaman pahit / sejarah hitam dalam hidup tu..tak perlu nak selalu rasa DOWN sampai kan partner kau rasa tak happy hidup dengan kau.

“KUNCI KEBAHAGIAAN YANG SEBENAR ADALAH: MENGALAH JE DENGAN PEREMPUAN,” seloroh Janna.

Perkongsian tersebut nyata menarik minat ramai dan ada di antara peminat yang meninggalkan reaksi masing-masing pada ruangan komen.

Sehingga kini, perkongsian Janna terhadap gandingannya menerusi drama Marry Me, Senorita itu sudah pun menerima lebih 89,000 tanda suka.

Foto: Instagram Janna Nick