Bintang popular Hollywood, Goerge Clooney mendedahkan dia telah menghadiahkan 14 orang teman rapatnya dengan wang berjumlah satu juta dollor setiap seorang.

Menurut laporan The Telegraph, kisah yang telah menjadi buah mulut selama bertahun-tahun itu telah disahkan sendiri oleh Clooney sewaktu ditemu ramah bersama majalah GQ baru-baru ini.

Difahamkan Clooney memperoleh wang tersebut selepas kejayaan filem sains fiksyen dan thriller, Gravity yang berjaya memecah rekod box office pada tahun 2013.

Pemurah Sungguh! George Clooney Hargai Jasa 14 Teman Baik, Hadiahkan Wang Tunai Berjumlah 1 Juta Dollar Setiap Seorang

IKLAN

Pada ketika itu, Clooney dikatakan memilih untuk mengambil peratusnya daripada jumlah kutipan filem tersebut berbanding bayaran daripada hasil lakonannya.

“Saya fikir, apa yang saya ada adalah kawan-kawan yang sentiasa ada dengan saya. Sepanjang 35 tahun ini, mereka telah membantu saya dalam pelbagai cara.

“Saya pernah tidur di sofa kepunyaan salah seorang dari mereka ketika saya tiada duit. Mereka juga sering pinjamkan saya duit ketika saya terdesak. Merekalah yang banyak membantu saya selama ini.

IKLAN

“Kami merupakan sahabat baik. Tanpa mereka, saya mungkin tiada apa yang saya ada sekarang,” katanya seperti yang dipetik.

Jelas pelakon filem, Batman And Robin itu lagi, ketika dia ingin menyerahkan duit tersebut, dia telah menjemput kesemua rakannya itu ke rumahnya.

IKLAN

“Pada ketika itu saya hanya memegang peta dan menunjukkan pada mereka kesemua tempat-tempat yang saya telah saya lawati di dunia ini dan kesemua ini terjadi kerana mereka.

“Saya berkata dalam diri bagaimana saya nak balas jasa mereka. Kemudian saya terfikir bagaimana dengan wang berjumlah 1 juta dollar seorang,” akhirnya

Sumber: The Telegraph

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI