Arena pertempuran berbilang pemain mudah alih dengan komuniti permainan terbesar, Mobile Legends: Bang Bang mengumumkan tiga wira terbarunya iaitu Janna Nick, Hairul Azreen dan Hun Haqeem yanv menjadi wajah kempen 515 mereka pada Aidilfitri kali ini.

Pemilihan selebriti popular itu dilihat bertepatan bagi pelan pengembangan perniagaan mereka kerana syarikat permainan digital antarabangsa itu ingin mengukuhkan tapak mereka di Asia Tenggara.

Next Level! Janna Nick, Hairul Azreen & Hun Haqeem Sambut Raya Sebagai Wira Mobile Legends: Bang Bang Next Level! Janna Nick, Hairul Azreen & Hun Haqeem Sambut Raya Sebagai Wira Mobile Legends: Bang Bang

“Sejak dari tahun 2016, kami sentiasa mengiktiraf rantau Asia Tenggara sebagai salah satu pasaran utama kami. Oleh itu, kami mengasimilasikan ciri permainan kami sedekat mungkin dengan budaya tempatan,” menurut kenyataan rasmi yang dikeluarkan oleh MOONTON Games.

Jadi, jom raikan Hari Raya dengan Mobile Legends: Wira Bang Bang, Tang Wanwan, Ling dan Yin ketika mereka memulakan misi untuk membantu menyelamatkan Hari Raya Tok!

Ia memfokuskan kepada kisah Tok, seorang wanita warga emas yang tinggal bersendirian dan memerlukan bantuan wira MLBB untuk membantu menjadikan rayanya sebagai kenangan yang tidak dapat dilupakan.

Menerusi projek ini, Janna sebagai Tang Wanwan menyifatkan ia sebagai pengalaman yang lain dari lain.

Next Level! Janna Nick, Hairul Azreen & Hun Haqeem Sambut Raya Sebagai Wira Mobile Legends: Bang BangNext Level! Janna Nick, Hairul Azreen & Hun Haqeem Sambut Raya Sebagai Wira Mobile Legends: Bang Bang

Ia sememangnya satu pengalaman yang mengagumkan sewaktu penggambaran dengan semua orang memakai baju raya di sebuah kampung.

Benar-benar menyerlahkan suasana Hari Raya yang amat saya rindui,” katanya yang turut diakui Hairul Azreen yang memegang peranan sebagai Yin.

Pelakon Hun Haqeem pula menjadi ‘Ling”.

IKLAN

Ia sememangnya satu cabaran dalam mencuba menangkap ayam-ayam ini semasa penggambaran. Mereka begitu pantas! Kemudian pula, anak-anak kapal berjaya membantu berkongsi beberapa helah tentang cara menangkap ayam,” katanya.

Dilancarkan pada 17 April, Tang Wanwan kembali hidup apabila Janna Nick berjaya mengeluarkan persembahan cemerlang yang memainkan watak wira MLBB, Tang Wanwan.

Dia berjaya menghidupkan watak yang menakutkan, berjaya menahan serangan hendap oleh seorang pembunuh upahan yang dihantar oleh Black Dragon yang pernah menjadi kawan baiknya sendiri. Untuk Tang Wanwan mencari kebenaran, dia perlu melangkah ke alam M-World.

Next Level! Janna Nick, Hairul Azreen & Hun Haqeem Sambut Raya Sebagai Wira Mobile Legends: Bang Bang Next Level! Janna Nick, Hairul Azreen & Hun Haqeem Sambut Raya Sebagai Wira Mobile Legends: Bang Bang

Sementara itu, MOONTON Games juga telah menyediakan dua buah lagi filem solo mini yang menarik. Filem solo mini Ling, iaitu “Ling: The Chosen One” akan ditayangkan pada 24 April dan filem solo mini Yin, “The Ultimate Challenge” akan ditayangkan pada 2 Mei.

Malah, siri animasi global yang mempamerkan kisah-kisah lain tentang tiga adiwira MLBB juga menarik.

Siri ini memberikan satu lagi sisi hiburan kepada penonton dan peminat MLBB, Siri Animasi Global akan ditayangkan pada tarikh yang sama dengan filem mini ketiga-tiga hero ini.

IKLAN

Jangan lupa juga mendapatkan tiga kulit baharu yang akan tersedia hanya untuk masa terhad semasa acara ulang tahun ke 515 ini. Selain estetika pakaian jalanan futuristik yang unik, kulit ini menampilkan kesan kemahiran baharu, bunyi dan alih suara.

Yang pertama kali dikeluarkan, M-World Wanwan, kini tersedia dalam bentuk berlian 899. M-World Ling akan dikeluarkan pada 23 April, manakala M-World Yin akan tersedia pada 30 April. Ketiga-tiganya akan mendapat diskaun 30% untuk selama tiga minggu, dan boleh didapati dalam secara atas talian menerusi permainan ini sehingga 5 Jun 2022.

Pada masa sama, menerusi Pra-panas 515 All Star pula, anda turut berpeluang menemui pengurus bintang blockbuster, dan Influencer paling berpengaruh dari seluruh pelusuk Asia Tenggara dan mereka semuanya berkumpul dalam satu video kali ini. Apa kata sertai persiapan di sebalik acara besar itu, dan juga kenali bintang-bintang ini secara dekat lagi

Acara undian Ingame All Star

Next Level! Janna Nick, Hairul Azreen & Hun Haqeem Sambut Raya Sebagai Wira Mobile Legends: Bang Bang

Undi untuk Influencer Malaysia kegemaran anda iaitu Jess No Limit dan ChooxTV dalam acara undian All Star, yang akan bertanding dengan 200 individu influencer yang akan bersaing untuk merebut tempat dalam pertarungan ALLSTAR. MOONTON Games teruja untuk mengumumkan kerjasamanya dengan salah satu jenama telefon dan elektronik terkemuka dunia, Samsung Electronics. Samsung juga akan menjadi rakan persembahan bersama di ALLSTAR Showdown 2022.

IKLAN

 

“Samsung Malaysia teruja untuk mengumumkan kerjasama kami dengan ALL STAR. Dengan perkongsian ini, kami berharap dapat menunjukkan prestasi peranti siri Galaxy A dan mampu memberikan pengalaman yang mengagumkan untuk pemain permainan,” kata KM Liew, Ketua Perniagaan MX, Samsung Malaysia Electronics.

Fasa Undian All Star bermula pada 29 April dan berakhir pada 4 Mei. Anda juga digalakkan untuk mengambil bahagian dengan berkongsi siaran kempen ke halaman FB mereka; dan pemenang akan dipilih untuk menerima kad Touch N’ Go bertemakan 515 terhad masa dan barangan MLBB yang lain.

 Tangwanwan, Ling dan Yin akan membuat penampilan sulung mereka mulai 16 April 2022 dan seterusnya.

Tahun ini MLBB 515 M-WORLD membawa rentak seni ke tahap yang lain. Ia bukan sekadar mural biasa. Ia lebih daripada apa yang anda lihat. Mobile legends telah menggabungkan kreativiti dengan teknologi terkini, pengalaman AR. AR, yang bermaksud Augmented reality, iaitu pengalaman interaktif persekitaran dunia sebenar di mana objek dalam dunia nyata dipertingkatkan oleh maklumat persepsi yang dijana komputer.

Ia juga merupakan versi dunia fizikal sebenar yang dipertingkatkan yang dicapai melalui penggunaan elemen visual digital. AR ialah trend yang semakin berkembang dalam kalangan syarikat yang terlibat dalam pengkomputeran mudah alih dan aplikasi perniagaan.

Untuk pengguna mendapatkan pengalaman ini, pengguna perlu pergi ke mana-mana karya seni mural yang telah dipasang di mercu tanda terkenal di Kuala Lumpur dan Johor. Pengguna boleh mencuba efek 515Mworld di Instagram serta mereka juga boleh menghalakan kamera mereka ke arah logo kempen 515 pada mural yang dijumpai dan menyaksikan M-world dihidupkan.

Satu lagi perkara yang menarik ialah, Mobile legend mempunyai kod QR permata tersembunyi pada mural dan pengguna perlu menjawab kuiz untuk memenangi kulit epik yang unik. Acara ini sedang berjalan sehingga 15 Mei 2022.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.

https://youtu.be/YMPiTDvnd9E