Pelakon, Adam Corrie meluahkan rasa syukur yang tidak terhingga kepada Allah SWT kerana telah mengurniakannya pelbagai nikmat didalam kehidupannya selama ini.

Jelas Adam, nikmat yang paling istimewa sepanjang buat dirinya sudah tentu apabila dia dibukakan hati untuk memeluk Islam dan dipertemukan dengan pasangan hidup yang amat menyayangi dirinya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adam Corrie (@adamcorrielee)

“Nikmat yang paling berharga dalam hidup saya adalah nikmat diberikan hidayah mengenali dan kembali kepadaNya ketika masih bernyawa.

“Nikmat kedua adalah diberikan pasangan hidup (selepas syahadah, iaitu pulang dari umrah) yang banyak membantu dalam hidup saya selepas syahadah supaya untuk istiqamah dalam mencari keredhaan Allah,” tulisnya.

“Nampak Muda Meskipun Dah Masuk 5 Series,” – Cerita Perubahan Hidup Dari Usia Muda, Ini Perkongsian Adam Corrie “Nampak Muda Meskipun Dah Masuk 5 Series,” – Cerita Perubahan Hidup Dari Usia Muda, Ini Perkongsian Adam Corrie

Luahan tersebut dikongsikan oleh pelakon filem KL Gangster itu menerusi sebuah hantaran yang dimuat naik di laman Instagram.

IKLAN

Bersama posting tersebut, Corrie turut dilihat sebuah video yang memaparkan perjalanan hidupnya dari muda sehingga sekarang.

Katanya lagi, semakin kerap dia bersangka baik dengan Allah SWT, semakin banyak nikmat yang telah diturunkan kepada sama dalam sedar atau tidak.

“Nikmat “sabar “ menanti cahaya mata selepas 10 tahun dalam perkahwinan. Dan sabar menghadapi rintangan kehidupan yang penuh dengan tipu daya dan ujian.

“Alhamdulillah Qana’ah , asal punya rasa cukup. Hidup ini pasti indah. Senyum selalu. Selalu bersangka baik
InsyaAllah hati tenang #adamcorrie,” jelasnya lagi.

IKLAN

“Nampak Muda Meskipun Dah Masuk 5 Series,” – Cerita Perubahan Hidup Dari Usia Muda, Ini Perkongsian Adam Corrie “Nampak Muda Meskipun Dah Masuk 5 Series,” – Cerita Perubahan Hidup Dari Usia Muda, Ini Perkongsian Adam Corrie

Dikesempatan itu juga, bapa kepada seorang ini turut berharap kita semua dapat mendoakan semoga lebih ramai insan di luar sana yang turut terbuka hati untuk menerima ajaran Islam.

“Apabila bertemu dengan orang kafir, katakan di dalam hati bahawa mungkin suatu hari nanti mereka akan mendapatkan hidayah dan memeluk Islam sehingga segala dosa mereka akan diampuni oleh Allah S.W.T. – nasihat Imam Ghazali,” ujarnya lagi.

IKLAN

Meninjau di ruangn komen, rata-rata netizen meluahkan rasa kagum selain turut mendoakan semoga Corrie akan sentiasa istiqomah di jalan Allah.

“Nampak muda meskipun dah nak masuk 5 series.

“Tak sangka umur 53 tahun nampak muda macam penghujung 30-an je. Wife pun nampak muda.

“Alhamdulillah semua diatas kehendak Allah. Bersyukur diatas nikmatnya.

“Alhamdulillah, tahniah bang. Cantik sungguh perjalanan Allah,” antara reaksi-reaksi netizen di laman Instagram.

Sumber: Instagram Adam Corrie

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI